Phenianul a camuflat intrarea tunelului în care a efectuat testele nucleare anterioare

Postat la 01 februarie 2013 13 afişări

Coreea de Nord a acoperit intrarea unui tunel subteran, în nord-estul ţării, cu scopul de a zădărnici supravegherea prin satelit din partea puterilor străine, care încearcă să ghicească calendarul viitorului test nuclear anunţat de Phenian, scrie presa sud-coreeană vineri.

"Analize (ale unor imagini captate prin satelit) arată că un camuflaj, care are aspectul unui acoperiş, a fost plasat la intrarea în tunel", a anunţat, sub protecţia anonimatului, un oficial de rang înalt din cadrul Guvernului de la Seul, citat de agenţia sud-coreeană Yonhap.

"Acest gest pare menit să împiedice ca pregătirile în vederea efectuării unui test nuclear - aproape încheiate - să fie urmărite din exterior", a adăugat oficialul citat.

Instalaţia de la Punggye-ri, în nord-estul ţării, include un tunel subteran în care s-au desfăşurat cele două teste nucleare anterioare, în 2006 şi 2009.

Acest loc este supravegheat aerian de către Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia, care încearcă să afle cât de avansate sunt pregătirile

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Phenianul,
teste nucleare
/actualitate/phenianul-a-camuflat-intrarea-tunelului-in-care-a-efectuat-testele-nucleare-anterioare-10537515
10537515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.