Petrom: Cererea de gaze naturale şi energie electrică va rămâne redusă şi în acest an

Postat la 19 februarie 2014 36 afişări

Cererea de gaze naturale şi electricitate în România va rămâne redusă în acest an, iar marjele de rafinare şi vânzările de carburanţi vor fi în continuare sub presiune, din cauza cotaţiilor internaţionale ridicate la ţiţei, a slabei revigorări economice şi a măsurilor fiscale, estimează Petrom.

Petrom: Cererea de gaze naturale şi energie electrică va rămâne redusă şi în acest an

 "Pe piaţa locală a gazelor şi energiei electrice anticipăm o cerere scăzută în continuare. Calendarul de liberalizare a preţurilor la gazele din producţie internă prevede patru majorări de preţ pentru acest an, aplicabile sectoarelor casnic şi non-casnic (prima creştere a fost deja implementată în ianuarie)", arată Petrom, companie din grupul austriac OMV, în raportul financiar pe anul 2013, amintind totodată că Legea energiei 123/2012 include opţiunea de amânare cu un an a liberalizării preţurilor la gaze pentru sectorul non-casnic.

Pe piaţa de electricitate Petrom estimează că preţurile vor fi influenţate negativ, atât de dinamica ofertei, ca urmare a punerii în exploatare a unor capacităţi suplimentare din surse regenerabile, cât şi de cererea redusă, care reflectă parţial iniţiativele de eficientizare energetică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/petrom-cererea-de-gaze-naturale-si-energie-electrica-va-ramane-redusa-si-in-acest-an-12113110
12113110
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.