Peste jumătate de milion de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite în Portul Constanţa

Autor: Cătălin Legănel Postat la 09 decembrie 2014 44 afişări

Peste jumătate de milion de pachete cu ţigări contrafăcute, cu o valoare de piaţă de peste cinci milioane de lei şi care ar fi urmat să ajungă la Tiraspol, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa Sud - Agigea.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră au identificat, luni, în Portul Constanţa Sud - Agigea, un container încărcat cu ţigări care sosise din Emiratele Arabe Unite, via Malta, şi avea ca destinaţie finală o societate comercială din oraşul Tiraspol.

În container au fost descoperite 525.000 de pachete cu ţigări marca Marble, contrafăcute şi cu o valoare de peste 5.000.000 de lei dacă ar fi fost vândute la preţul produselor originale.

Poliţiştii de frontieră au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror al Parchetului Judecătoriei Constanţa. Întreaga cantitate de ţigări a fost reţinută şi lăsată în custodia liniei de shipping, până la finalizarea investigaţiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ŢIGĂRI,
CONTRABANDĂ,
/actualitate/peste-jumatate-de-milion-de-pachete-cu-tigari-de-contrabanda-descoperite-in-portul-constanta-13709913
13709913
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.