Iohannis: Revizuirea Constituţiei trebuie făcută în perioada următoare. Sunt şi texte care au permis interpretări forţate

Autor: Departamentul Politic Postat la 08 decembrie 2014 42 afişări

Constituţia ”a trecut deja textul timpului”, dar conţine şi ”modificări care nu s-au dovedit cele mai fericite, după cum există şi texte care au permis interpretări forţate, dincolo de spiritul actului fundamental”, se spune într-un mesaj al preşedintelui ales Klaus Iohannis, de Ziua Constituţiei.

”Tocmai de aceea procesul de revizuire a Constituţiei, de modernizare şi clarificare trebuie desăvârşit în perioada următoare, iar modificările vor avea rolul de a o face mai puternică, de a construi un edificiu statal mai eficient, de a întări statul de drept, dar şi libertăţile cetăţeneşti”, adaugă preşedintele ales.

Respectul faţă de Constituţie ”priveşte nu doar textul legii fundamentale şi conformarea faţă de acesta în toate acţiunile şi deciziile”, se remarcă în mesajul lui Iohannis, care consideră că ”spiritul Constituţiei” trebuie să fie un reper permanent, care se regăseşte ”în principii precum separarea puterilor în stat, domnia legii, respectarea drepturilor cetăţenilor”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PREŞEDINTE,
CONSTITUŢIE,
/actualitate/iohannis-revizuirea-constitutiei-trebuie-facuta-in-perioada-urmatoare-sunt-si-texte-care-au-permis-interpretari-fortate-13707803
13707803
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.