Peste 300 de persoane s-au strâns la Căminul Cultural din Ditrău pentru a discuta despre problema brutarilor din Sri Lanka. Primarul a plâns, iar patronul şi-a cerut scuze de la localnici

Postat la 01 februarie 2020 411 afişări

Peste 300 de persoane s-au strâns la Căminul Cultural din Ditrău pentru a discuta despre problema brutarilor din Sri Lanka. Primarul a plâns, iar patronul şi-a cerut scuze de la localnici

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situaţia angajării celor doi cetăţeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranţi în satul lor, iar primarul a plâns.

Mai mulţi foşti angajaţi ai brutăriei au povestit experienţa lor şi au spus că au fost angajaţi cu 4 sau 6 ore, dar au lucrat, în realitate, mult peste 8 ore.

„Am intrat la lucru la ora 16.00 iar a doua zi la ora 14.00 încă eram la brutărie, iar patronul nici măcar nu mi-a mulţumit, nu am fost plătiţi corespunzător”, a spus o femeie din Ditrău.

Unii localnici au afirmat că mulţi localnici ar lucra la brutărie dacă mediul de lucru ar fi potrivit şi ar fi plătiţi după munca prestată.

Alţii l-au acuzat pe patronul brutăriei că are probleme cu forţa de muncă locală pentru că nu e în stare să creeze un mediu de lucru atractiv pentru angajaţi, situaţie cu care nu se confruntă niciun alt antreprenor din Ditrău.

Primarul Puskas Elemer a spus că, deşi este rudă cu tatăl patronului brutăriei, rămâne echidistant în acest conflict şi speră să se găsească o soluţie.

La un moment dat, primarul a amintit că în presă au apărut articole critice la adresa comunei şi a atitudinii sătenilor faţă de cei doi brutari din Sri Lanka şi i-au dat lacrimile, întrerupându-şi discursul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sri lanka,
primar,
camin cultural,
discutare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.