Peste 300.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung azi în România

Autor: Laura Buciu Postat la 14 octombrie 2021 46 afişări

Peste 300.000 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung azi în România

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 303.030 doze, soseşte în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge joi pe Aeroportul din Otopeni.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Depozitare Bucureşti: 186.030 doze şi Centrul Regional de Depozitare Braşov: 117.000 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 13.071.689 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.330.820 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
coronavirus,
pfizer,
bucuresti,
otopeni,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.