Peste 20 de milioane de oameni nu au avut voie să îşi cumpere bilete de tren sau de avion la finalul anului trecut în China

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 martie 2019 668 afişări

Peste 20 de milioane de oameni nu au avut voie să îşi cumpere bilete de tren sau de avion la finalul anului trecut în China

China a blocat milioane de cetăţeni „discreditaţi” din a cumpăra bilete de tren sau de avion ca parte a controversatului sistem naţional de „credit social”, prin care statul vrea să „corecteze” comportamentul cetăţenilor, potrivit The Guardian.

Potrivit Centrului Naţional pentru Informaţii Publice, tribunalele din China le-au interzis celor care voiau să călătorească să îşi cumpere bilete de avion de 17,5 milioane ori până la finalul anului 2018.

Cetăţenii care se află pe „lista neagră” în sistemul de credit social au fost blocaţi din a cumpăra bilete de tren de 5,5 milioane ori.

„Odată discreditat, sunt interdicţii peste tot”, scrie în raportul publicat luna trecută.

Sistemul de credit social din China încearcă să corecteze comportamentul cetăţenilor prin penalizări şi recompense.

Potrivit unui document guvernamental din 2014, ţinta este să „îi permită cetăţeanului de încredere să umble liber oriunde doreşte în timp ce îl blochează pe discreditat să facă un singur pas”.

Motivele pentru care creditul social al oamenilor poate fi afectat variază de la neplata taxelor individuale până la răspândirea de informaţii false sau consumul de droguri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bilete,
china,
cumparare,
avion,
tren,
oameni,
lipsa,
trecut,
cetateni,
credit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.