Peste 10.000 de persoane, la slujba de la Mănăstirea Putna la care a asistat şi premierul Ponta

Autor: Tibi Bujdei Postat la 15 august 2014 99 afişări

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, şi stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, i-au binecuvântat pe premierul Victor Ponta şi pe soţia acestuia, Daciana Sârbu, la sfârşitul slujbei care a fost oficiată vineri la Mănăstirea Putna şi la care au participat peste 10.000 de persoane.

Peste 10.000 de persoane au particpat la slujba oficiată în aer liber la Putna cu prilejul hramului mănăstirii Adormirea Maicii Domnului, ceremonia fiind oficiată de IPS Pimen Suceveanul şi Ignatie Elhochi, mitropolit şi arhiepiscop ortodox antiohian al Franţei, al Europei Occidentale şi Meridionale, precum şi de un sobor de preoţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La slujbă au asistat şi premierul Victor Ponta şi soţia acestuia, Daciana, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, primarul Iaşiului, Gheorghe Nechita, secretarul general al PSD, Andrei Dolineaţchi, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedintele PDL MIhai Răzvan Ungureanu şi vicepreşedintele PDL Ioan Bălan.

Liderii opoziţiei prezenţi la mănăstire au plecat de la slujbă cu puţin timp înainte ca delegaţia PSD să intre în curtea lăcaşului de cult.

În predica sa, IPS Pimen a comparat România cu grădina Maicii Domnului şi a vorbit despre credinţa în ajutorul Maicii Domnului, subliniind că cele mai frumoase rugăciuni sunt închinate Maicii Domnului.

El le-a mai spus credincioşilor că Ştefan cel Mare, care este îngropat la Putna, purta tot timpul trei icoane - una a lui Iisus Hristos, una a Maicii Domnului şi una a lui Ioan Botezătorul.

IPS Pimen le-a mulţumit credincioşilor pentru ajutoarele strânse pentru sinistraţii din Oltenia în urma unui apel al Bisericii, pentru evlavia şi credinţa lor, şi le-a transmis să aibă înţelegere pentru că nu pot fi aprobate solicitări pentru noi schituri şi mănăstiri întrucât nu sunt pregătiţi suficienţi călugări pentru acestea.

De asemenea, stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, a anunţat că obştea mănăstirii se pregăteşte ca în iulie 2016 să serbeze 550 de ani de la turnarea temeliei bisericii.

După slujbă, soborul de preoţi s-a retras, iar în drumul lor s-au oprit în dreptul premierului şi soţiei acestuia, cărora le-au dat binecuvântarea şi au schimbat câteva cuvinte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
PUTNA,
/actualitate/peste-10-000-de-persoane-la-slujba-de-la-manastirea-putna-la-care-a-asistat-si-premierul-ponta-13097106
13097106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.