PepsiCo surprinde pieţele şi îşi reduce estimările de profit pentru 2019, după ce Coca Cola a anunţat o previziune similară

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 februarie 2019 179 afişări

PepsiCo surprinde pieţele şi îşi reduce estimările de profit pentru 2019, după ce Coca Cola a anunţat o previziune similară

PepsiCo a anunţat vineri estimările de profit pentru anul curent şi a surprins pieţele cu o estimare redusă de profit, potrivit Reuters.

Compania a decis o serie de investiţii masive în marketing şi dezvoltarea de noi produse pentru a câştiga din cota de piaţă a rivalilor de la Coca Cola Co.

PepsiCo a majorat bugetul de publicitate pentru produsele Pepsi, Diet Pepsi şi Mountain Dew, şi investeşte de asemenea în businessul de gustări pentru a oferi produse cu arome noi, împachetate atractiv.

Investiţiile în advertising şi inovaţii au potenţialul de a conduce creşterea produsului de bază, a declarat CFO-ul companiei, Hugh Johnston pentru Reuters.

„Asta ne-a determinat să vrem să investim mai mult înapoi în business în 2019 şi de aceea estimările noastre se situează cum am anunţat”, spune Johnston.

Compania a anunţat că estimează un profit ajustat per acţiune mai mic cu 3%, de 5,5 dolari per acţiune, în timp ce analiştii se aşteptau la o creştere de 3,5%, la 5,86 dolari per acţiune, potrivit datelor Refinitiv.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profit,
anunt,
estimari,
coca cola

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.