Pentru prima dată, Iranul lansează un atac direct asupra Israelului din propriul teritoriu

Autor: Gabriel Negreanu Postat la 14 aprilie 2024 27 afişări

Iranul lansează un atac direct asupra Israelului din propriul său teritoriu. Acest fel de atac este o premieră pentru Iran.

Pentru prima dată, Iranul lansează un atac direct asupra Israelului din propriul teritoriu

Pentru prima dată, Iranul lansează un atac direct asupra Israelului din propriul său teritoriu. Israelul şi-a închis spaţiul aerian începând cu ora 00:30 şi până la 07:00, într-o mişcare de precauţie împotriva posibilelor ameninţări aeriene.

Purtătorul de cuvânt al IDF: „Lucrăm cu SUA şi alte ţări din regiune pentru a intercepta UAV-urile. Avem un sistem defensiv excelent. Atacul iranian care a început include şi rachete de croazieră, şi nu doar drone”.

Purtătorul de cuvânt al Armatei Esqatil: „Dronele durează câteva ore să ajungă iar, dacă intră în spaţiul aerian, va suna alarma de pericol”.

A avut loc deja întâlnirea guvernului de război israelian pentru a discuta despre atacul iranian.

Radioul armatei israeliene estimează că Iranul şi-a intensificat atacul datorită coordonării israeliene cu Statele Unite.

Mass-media de stat iordaniană arată că Majestatea Sa Regele Abdullah declară stare de urgenţă asupra tuturor pământurilor Regatului Haşemit al Iordaniei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iran,
israel,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.