Pentru alţii nu se poate, pentru magistraţi da. Inechităţile din magistratură au fost rezolvate prin Ordin de ministru, impactul bugetar fiind de 84 milioane lei

Postat la 07 ianuarie 2022 218 afişări

Pentru alţii nu se poate, pentru magistraţi da. Inechităţile din magistratură au fost rezolvate prin Ordin de ministru, impactul bugetar fiind de 84 milioane lei

În sistemul judiciar din România, una dintre problemele care au fost rezolvate, prioritar, de către ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi care – susţine acesta – crease, de multă vreme, o situaţie foarte dificilă, deoarece de ani de zile inechităţile din sistem se regăseau în sute de procese deschise de magistraţi, o reprezintă Ordinul de ministru dat la finalul anului 2021, referitor la salarizarea magistraţilor.

Astfel, s-a găsit modalitatea ca prin Ordinul de ministru dat să se majoreze valoarea sectorială de referinţă, iar pe termen lung ministrul Justiţiei subliniază că ministerul va face economii de zeci de milioane de lei în urma stopării litigiilor deschise de magistraţi în instanţe pe această temă.

Problema Legii salarizării în magistratură a fost rezolvată, în sensul că hotărârea de guvern dată pune capăt, în opinia ministrului Cătălin Predoiu, ”inechităţilor şi dezechilibrelor salariale din sistem”, fiind  ”o măsură care vine să stopeze procesele multe aflate pe rolul instanţelor. Era nevoie de aceasta măsură pentru că se pierduse demult controlul bugetului în Justiţie”.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
magistrati,
ministru,
ordin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.