Pensiile românilor în pericol. Un deputat trage un semnal de alarmă

Postat la 02 iunie 2016 282 afişări

Pensiile românilor în pericol. Un deputat trage un semnal de alarmă

Pensiile românilor în pericol. Deputatul ALDE Maramureş, Cornelia Negruţ, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la plata pensiilor românilor, într-o interpelare adresată ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Nicolae Pîslaru.

    „Împrumuturile pe care România a fost obligată să le facă pentru plata pensiilor, la dobânzile actuale, vor duce ţara în colaps în următorii câţiva ani, afirmă anumiţi specialişti în domeniu. La această oră, deficitul fondului de pensii, de peste 14 milioane de lei, este acoperit din împrumuturi care vor îndatora multe generaţii de acum încolo, fapt recunoscut şi de către reprezentanţii Executivului. După cum ştiţi, nu este o perioadă bună pentru ca România să se împrumute de pe diverse pieţe, din cauza gradului ridicat al dobânzilor”, a subliniat parlamentarul ALDE în documentul oficial trimis conducerii MMFPSPV.

    În finalul interpelării, deputatul maramureşean l-a chestionat pe ministrul Muncii cu privire la următoarele aspecte: „1. Credeţi că România are credibilitate pe pieţele financiare, în aşa fel încât să mai sperăm la alte împrumuturi?; 2. Va avea România nevoie anul viitor de bani din exterior pentru plata pensiilor?; 3. Ce întreprinde ministerul pe care îl conduceţi pentru a gestiona corect plata pensiilor în perioada următoare?”.

Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
romani,
pericol,
deputat,
alarma,
plati,
imprumut,
romania
/actualitate/pensiile-romanilor-in-pericol-un-deputat-trage-un-semnal-de-alarma-15416796
15416796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.