Noua televiziune de documentare româneşti, Cinethronix, va începe să emită. CNA a autorizat studioul

Postat la 02 iunie 2016 296 afişări

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat, miercuri, 1 iunie, decizia de autorizare a studioului din Constanţa pentru televiziunea Cinethronix cu difuzare prin cablu, care va putea începe să emită în Bucureşti, în zona de sud-est a României şi în Bulgaria, potrivit licenţei acordate.

Noua televiziune de documentare româneşti, Cinethronix, va începe să emită. CNA a autorizat studioul

 Conform proiectului editorial depus la CNA pentru obţinerea licenţei, Cinethronix va difuza producţii proprii, preponderent filme documentare şi, secundar, eseuri cinematografice şi reportaje.

Televiziunea a obţinut licenţa anul acesta, în şedinţa publică din 8 martie.

În respectiva şedinţă, Consiliul a fost de acord, în unanimitate, cu acordarea unei licenţe societăţii Cinethronix Television Production SRL din Constanţa pentru televiziunea Cinethronix care va avea un format tematic, urmând să difuzeze filme documentare româneşti. Televiziunea va începe să emită în maximum două luni, au declarat atunci reprezentanţii TV.

Grila va cuprinde, în afara filmelor difuzate de sine stătător sau în serial (26 de minute per episod), documentare tematice care vor fi inserate în cadrul unor emisiuni generice, precum: "Cadre de memorie" (cu specific memorialistic şi turistic), "Dacica" (etnogeneza poporului român), "Călătorie în timp" (despre evenimentele istorice naţionale cu importanţă socială şi culturală), "Scurt Metraj" (eseuri cinematografice pe teme ştiinţifice, istorice, culturale), "Retronom" (o trecere în revistă a unor conflagraţii autpohtone sau europene, cu impact major în evoluţia istorică naţională şi continentală), "Vintage" (monografii ale unor localităţi, teatre, cinematografe celebre), "Selfie PTV" (o serie de scurtmetraje cu oameni care la prima vedere par simpli, dar au pasiuni extraordinare sau perfomanţe în domenii inedite), "Edificii", "Artefacte", "Portret în pixeli" (biografii ale unor personalităţi autohtone), "Lecţie deschisă" şi "After school" (programe dedicate elevilor şi liceenilor elaborate pe baza programei şcolare şi care vine ca o completare în imagini a informaţiilor predate la cursuri), "Premiera de sâmbătă/ duminică" (filme documentare din diverse domenii, difuzate în premieră).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noua-televiziune-de-documentare-romanesti-cinethronix-va-incepe-sa-emita-cna-a-autorizat-studioul-15416072
15416072
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.