Pediatrul Mihai Craiu: Dacă vor trebui închise din nou şcolile este doar vina adulţilor

Autor: Andreea Tobias Postat la 21 noiembrie 2021 30 afişări

Dacă vor trebui închise din nou şcolile este doar vina adulţilor, afirmă pediatrul Mihai Craiu, referindu-se la un studiu făcut în SUA despre transmiterea COVID în şcoli.

La studiu au participat mult peste un milion de şcolari, iar purtarea măştii la şcoală a fost obligatorie.

Studiul a fost făcut în primăvara / vara acestui an, înainte de valul 4, şi s-a observat o infecţie secundară (infectarea petrecută în şcoală) la 20 infecţii primare (infectarea petrecută în comunitate).

„Aproape jumătate din infecţiile secundare au apărut la sport. Dintre acestea, trei sferturi au fost generate de sporturi efectuate în sală. Concluzie - şcoala este un loc mult mai sigur (pentru copii) în raport cu restul comunităţii în care trăiesc aceşti elevi, dacă se poartă corect masca. ... Chiar şi la acel moment când nu erau mulţi vaccinaţi în SUA. Şcolile trebuie să rămână deschise, respectând normele de prevenţie (masca şi igiena mâinilor) precum şi testarea periodică. Dacă vor trebui închise din nou şcolile este doar noastră a adulţilor”, este mesajul pediatrului.

Potrivit acestuia, este nevoie de strategii pentru măsuri ferme de implementare a regulilor ce funcţionează: masca funcţionează, testarea funcţionează, vaccinul previne boala severă: „deci avem mijloace să ţinem şcolile deschise”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mihai craiu,
şcoli,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.