Pedepse mai aspre pentru tăieri ilegale de păduri. Lucia Varga: "Hoţii de lemne devastează pădurile"

Postat la 14 martie 2013 49 afişări

Actualul Cod Silvic va fi modificat, iar viitorul act normativ va înăspri pedepsele pentru tăieri ilegale de păduri şi va reglementa mai bine micile proprietăţi, modificările survenind în contextul în care în mai multe judeţe se constată fenomenul de defrişări necontrolate.

Pedepse mai aspre pentru tăieri ilegale de păduri. Lucia Varga: "Hoţii de lemne devastează pădurile"

 Prezentă joi la Ploieşti, unde a participat la o întâlnire cu primarii din judeţul Prahova, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Ana Varga, a anunţat că în mai puţin de o lună va fi gata un proiect pentru un nou Cod Silvic, actualul act normativ urmând a fi modificat în contextul în care în mai multe judeţe din ţară se înregistrează fenomenul de defrişări "necontrolate şi nepermise".

Conform Luciei Ana Varga, defrişările necontrolate reprezintă "un fenomen" în judeţele Suceava, Caraş-Severin, Prahova, Harghita, Covasna, Maramureş, unde suprafeţe mari de păduri au fost tăiate fără avize.

În acest context, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a afirmat că multe dintre inundaţiile produse în România "au drept principală cauză defrişările de păduri".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pedepse-mai-aspre-pentru-taieri-ilegale-de-paduri-lucia-varga-hotii-de-lemne-devasteaza-padurile-10667214
10667214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.