Pe ce a cheltuit Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, încă 10 milioane de dolari

Autor: Andra Stroe Postat la 30 iulie 2020 376 afişări

Pe ce a cheltuit Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, încă 10 milioane de dolari

În aprilie, Jeff Bezos a plătit o sumă-record de 165 milioane de dolari pentru faimoasa proprietate Jack Warner a lui David Geffen, cu un teren de 10 acri, situată în cartierul Benedict Canyon din Beverly Hills. Dar se pare că spaţiul nu a fost suficient pentru şeful Amazon – documentele proprietăţilor arată că a scos alte 10 milioane de dolari pentru o proprietate adiacentă situată pe o stradă laterală, mai puţin cunoscută, scrie variety.com.

Construită iniţial în 1930, locuinţa tradiţională cu două etaje a fost proiectată de arhitectul Sumner Spaulding şi vândută ultima dată în 2018 pentru 5,45 milioane dolari. Justin Bieber deţine la rândul său o casă aflată în vecinătate.

Deoarece proprietatea nu a fost niciodată pe piaţă, imaginile şi detaliile actuale ale casei sunt practic inexistente. Însă listările din 2018 o descriu drept o mini-moşie romantică, cu şase şeminee, un spaţiu de lucru, o cameră media, bibliotecă şi o grădină centrală, cărora li se adăugau o grădină de legume şi de trandafiri, o altă grădină acoperită, în faţă, şi un garaj pentru două maşini.

Nu este clar ce planuri are executivul cu proprietatea, care se învecinează doar pe o linie scurtă cu moşia principală. Dar cel mai probabil are intenţia să o folosească pentru amenajarea unui generos birou extern sau ca punct de lucru pentru o parte din angajaţii companiei.

Bezos are o afinitate binecunoscută pentru cumpărarea caselor vecinilor săi. La sfârşitul anilor ’90, el a achiziţionat mai multe proprietăţi în jurul casei sale din Seattle şi deţine, de asemenea, patru apartamente într-o singură clădire din Manhattan.

În 2014, Bezos a plătit 13 milioane de dolari pentru o casă alăturată unei alte proprietăţi pe care o deţinea în Beverly Hills, ambele obţinute de fosta soţie Mackenzie Scott în divorţul lor.

Şi anul trecut, executivul a plătit 5 milioane de dolari pentru locuinţă amplasată vizavi de conacul istoric pe care îl deţine în Washington D.C.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proprietate,
casa,
detinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.