Paul Stănescu: PSD nu e de acord cu reducerea salariilor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 11 aprilie 2023 14 afişări

Cheltuielile publice trebuie ajustate, „dar acest obiectiv nu se va face prin soluţii imorale, de tristă amintire, precum tăierile salariale din perioada Băsescu”, afirmă secretarul general al PSD, Paul Stănescu.

Paul Stănescu: PSD nu e de acord cu reducerea salariilor

„PSD nu e de acord cu reducerea salariilor. Scenariul ministrului Marcel Boloş, care a menţionat <o revizuire> a salariilor în sistemul bugetar, ca modalitate de a diminua cheltuielile, trebuie eliminat din start din discuţiile care vor avea loc în cadrul Coaliţiei, pentru a nu risca compromiterea altor măsuri bune şi necesare. Să nu lăsăm un măr bolnav să strice o grămadă mare de mere sănătoase. Trebuie să ajustăm cheltuielile publice, dar acest obiectiv nu se va face prin soluţii imorale, de tristă amintire, precum tăierile salariale din perioada Băsescu”, transmite Paul Stănescu.

El afirmă că „deja inflaţia a avut o contribuţie negativă asupra veniturilor românilor”.

„Partidul Social Democrat şi coaliţia de guvernare au ca scop sprijinirea populaţiei şi a companiilor româneşti în această perioadă complicată şi protejarea veniturilor acestora. Sub nicio formă nu vom discuta despre tăieri de salarii. Este exclus! Dimpotrivă, misiunea coaliţiei de guvernare este să apere veniturile şi puterea de cumpărare a tuturor cetăţenilor ţării. Ceea ce a şi făcut de când PSD a intrat la guvernare şi a ales consensul, stabilitatea şi cooperarea politică în locul unui conflict permanent şi al instabilităţii. Vom găsi cu siguranţă soluţiile cele mai potrivite pentru a eficientiza cheltuielile bugetare pentru că, în asemenea momente, această decizie este o dovadă de solidaritate faţă de români”, încheie Stănescu.

Premierul Nicolae Ciucă a spus luni, în cadrul şedinţei PNL Timiş, că i-a cerut ministrului de Finanţe să nu taie niciun leu de la salarii şi investiţii şi a anunţat că actuala coaliţie reprezintă singura formulă prin care se poate guverna eficient România

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stănescu,
bugetari,
salarii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.