Patru staţii de încărcare a maşinilor electrice au fost montate la Braşov

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 septembrie 2020 1178 afişări

Patru staţii de încărcare a maşinilor electrice au fost montate la Braşov

Primele patru staţii de încărcare a maşinilor electrice au fost montate la Braşov. Acestea fac parte din pachetul de 19 staţii pe care municipalitatea şi-a propus să le amplaseze în următoarele luni în tot oraşul.

Reprezentanţii Primăriei au anunţat că au fost montate primele 4 staţii de încărcare a maşinilor electrice pe locurile dedicate pentru aceste autoturisme pe str. Nicolae Iorga. Acestea fac parte din pachetul de 19 staţii pe care Municipalitatea şi-a propus să le amplaseze în următoarele luni în municipiul Braşov. Valoarea acestei investiţii este de 423.114,26 lei, fonduri de la bugetul local. Pentru următoarele 15 staţii, fondurile sunt asigurate printr-o finanţare nerambursabilă de la Agenţia Fondului pentru Mediu, în valoare de aproape 3 milioane de lei.

,,Astăzi am montat primele 4 staţii din pachetul de 19 care vor fi montate în tot municipiul Braşov. Am început cu cele de pe Nicolae Iorga, vom continua şi în celelalte cartiere, astfel încât deţinătorii de maşini electrice să le poată încărca oriunde în Braşov. Ei vor avea la dispoziţie locuri de parcare special amenajate pentru acest tip de autoturisme, iar încărcarea va fi gratuită. De această infrastructură vor putea beneficia şi proprietarii de taxiuri electrice, mai ales că anul viitor vom ajunge ca 30% din aceste maşini să fie ecologice. Noi ne-am stabilit un parcurs, prevăzut în Planul de Mobilitate, în cel privind calitatea aerului şi prin harta de zgomot, prin care vom reforma tot ceea ce înseamnă circulaţie în Braşov, astfel încât să avem un oraş cât mai puţin poluat, cu energie verde, şi foarte dotat din acest punct de vedere“, a declarat primarul George Scripcaru.

Prima staţie montată în Braşov este una rapidă, de 50 de KW, care poate încărca, în paralel, două maşini. Timpul necesar pentru o încărcare completă este de 40 de minute. Celelalte sunt staţii cu încărcare de 22 de KW care, în funcţie de producătorul maşinii, poate încărca complet un autoturism în 4-6 ore. Sistemul montat în această parcare mai conţine o cameră video, cu analiză, care detectează când parchează cineva, mişcarea oamenilor sau a obiectelor din zonă, sistemul fiind integrat în dispeceratul de monitorizare video al primăriei. De asemenea, a fost montat un senzor pentru sistemul de iluminat public, care va menţine nivelul de luminozitate la 30%, până în momentul în care cineva parchează şi se duce să îşi conecteze maşina la sistemul de încărcare, după ce pleacă, acest nivel revine la nivelul economic. Nu în ultimul rând fiecare loc de parcare va fi dotat cu un senzor care va informa când locul de parcare este liber sau ocupat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
staţii,
maşini,
investiţie

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo O caricatura cu Recep Tayyip Erdogan, pe prima pagină din Charlie Hebdo
Efectele SARS-CoV-2: Creierul uman, mai bătrân cu până la 10 ani după COVID-19. Ce arată rezultatele unui studiu despre deficitul cognitiv
MonitorulApararii
NEVERENDING STORY NEVERENDING STORY
7 lecţii învăţate de forţele ruse în războiul din Siria
MonitorulPartidelor
Cătălin Rădulescu: Ne place ideea de ecologism. Purtarea măştii nu trebuie să fie obligatorie Cătălin Rădulescu: Ne place ideea de ecologism. Purtarea măştii nu trebuie să fie obligatorie
Dominic Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timişoarei
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.