Patru staţii de încărcare a maşinilor electrice au fost montate la Braşov

Autor: Petru Mazilu Postat la 18 septembrie 2020 1314 afişări

Patru staţii de încărcare a maşinilor electrice au fost montate la Braşov

Primele patru staţii de încărcare a maşinilor electrice au fost montate la Braşov. Acestea fac parte din pachetul de 19 staţii pe care municipalitatea şi-a propus să le amplaseze în următoarele luni în tot oraşul.

Reprezentanţii Primăriei au anunţat că au fost montate primele 4 staţii de încărcare a maşinilor electrice pe locurile dedicate pentru aceste autoturisme pe str. Nicolae Iorga. Acestea fac parte din pachetul de 19 staţii pe care Municipalitatea şi-a propus să le amplaseze în următoarele luni în municipiul Braşov. Valoarea acestei investiţii este de 423.114,26 lei, fonduri de la bugetul local. Pentru următoarele 15 staţii, fondurile sunt asigurate printr-o finanţare nerambursabilă de la Agenţia Fondului pentru Mediu, în valoare de aproape 3 milioane de lei.

,,Astăzi am montat primele 4 staţii din pachetul de 19 care vor fi montate în tot municipiul Braşov. Am început cu cele de pe Nicolae Iorga, vom continua şi în celelalte cartiere, astfel încât deţinătorii de maşini electrice să le poată încărca oriunde în Braşov. Ei vor avea la dispoziţie locuri de parcare special amenajate pentru acest tip de autoturisme, iar încărcarea va fi gratuită. De această infrastructură vor putea beneficia şi proprietarii de taxiuri electrice, mai ales că anul viitor vom ajunge ca 30% din aceste maşini să fie ecologice. Noi ne-am stabilit un parcurs, prevăzut în Planul de Mobilitate, în cel privind calitatea aerului şi prin harta de zgomot, prin care vom reforma tot ceea ce înseamnă circulaţie în Braşov, astfel încât să avem un oraş cât mai puţin poluat, cu energie verde, şi foarte dotat din acest punct de vedere“, a declarat primarul George Scripcaru.

Prima staţie montată în Braşov este una rapidă, de 50 de KW, care poate încărca, în paralel, două maşini. Timpul necesar pentru o încărcare completă este de 40 de minute. Celelalte sunt staţii cu încărcare de 22 de KW care, în funcţie de producătorul maşinii, poate încărca complet un autoturism în 4-6 ore. Sistemul montat în această parcare mai conţine o cameră video, cu analiză, care detectează când parchează cineva, mişcarea oamenilor sau a obiectelor din zonă, sistemul fiind integrat în dispeceratul de monitorizare video al primăriei. De asemenea, a fost montat un senzor pentru sistemul de iluminat public, care va menţine nivelul de luminozitate la 30%, până în momentul în care cineva parchează şi se duce să îşi conecteze maşina la sistemul de încărcare, după ce pleacă, acest nivel revine la nivelul economic. Nu în ultimul rând fiecare loc de parcare va fi dotat cu un senzor care va informa când locul de parcare este liber sau ocupat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
staţii,
maşini,
investiţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.