Patru bănci au împrumutat 665 milioane lei de la BNR, printr-o licitaţie repo

Postat la 07 mai 2013 34 afişări

Banca Naţională a României a împrumutat luni patru bănci cu 665,4 milioane lei, prin operaţiunea repo săptămânală, sumă uşor sub împrumuturile acordate săptămâna trecută, deşi dobânzile practicate pe piaţa interbancară sunt în continuare sub rata dobânzii de politică monetară.

Patru bănci au împrumutat 665 milioane lei de la BNR, printr-o licitaţie repo

 La operaţiunea de la începutul săptămânii trecute au participat patru instituţii de credit, care au atras 709,5 milioane lei.

Prin licitaţiile repo, BNR oferă lichiditate băncilor comerciale şi preia în schimb titluri de stat, la dobânda de politică monetară, de 5,25% pe an. Banii sunt împrumutaţi, de regulă, pentru o săptămână.

Dobânzile practicate marţi de băncile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) şi plasate (ROBOR) în lei pe termen de o săptămână au crescut uşor, însă sunt în continuare sub rata dobânzii de politică monetară. Dobânzile afişate marţi sunt de 3,81% - 4,31% pe an, în scădere faţă de nivelurile de vineri, de 3,98% - 4,48% pe an.

Împrumuturile acordate marţi de banca centrală prin licitaţia repo vor fi rambursate luni, pe 13 mai.

Începând din 4 martie, BNR nu a mai limitat împrumuturile acordate băncilor comerciale prin licitaţiile repo, iar sumele au variat între 7,33 miliarde lei şi 178,3 milioane lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/patru-banci-au-imprumutat-665-milioane-lei-de-la-bnr-printr-o-licitatie-repo-10854285
10854285
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.