Patru ani de la listarea Digi. Ce fac acţiunile. Astăzi, Digi publică rezultatele financiare la T1/2021

Autor: Tibi Oprea Postat la 13 mai 2021 91 afişări

Pe 16 mai 2017 la Bursa de la Bucureşti intra la tranzacţionare Digi Communications (DIGI), operator de telecomunicaţii care încheiase cea mai mare listare privată a unei companii în urma unei oferte de 940 mil. lei.

Patru ani de la listarea Digi. Ce fac acţiunile. Astăzi, Digi publică rezultatele financiare la T1/2021

Pe 16 mai 2017 la Bursa de la Bucureşti intra la tranzacţionare Digi Communications (DIGI), operator de telecomunicaţii care încheiase cea mai mare listare privată a unei companii în urma unei oferte de 940 mil. lei. Prima şedinţă de tranzacţionare a fost încheiată la 41,2 lei pe acţiune, echivalentul unei valori de piaţă de 4,12 mld. lei.

La patru ani de atunci, recordul de cea mai mare listare privată încă este în picioare, Digi fiind de asemenea şi singura companie de telecomunicaţii listată, însă preţul este mai mic, de 36,7 lei pe acţiune. Cu tot cu dividendele distribuite de compania orădeanului Zoltan Teszari investitorii au un minus de 8%. Pe baza preţurilor de tranzacţionare de joi, 13 mai, capitalizarea companiei este de 3,7 mld. lei, ceea ce înseamnă un declin de 11%.

Spre comparaţie, indicele principal BET, din struc­tura căruia Digi face parte, înregistrează în aceeaşi perioadă un avans de 37%, în timp ce indicele BET-TR, care include şi repartizările de dividende ale companiilor din prima ligă bursieră, are plus 86%, arată calculele ZF.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.