Patronatele din turism vor da în judecată Guvernul dacă nu se deschid restaurantele din hoteluri

Autor: Otilia Serescu Postat la 10 iunie 2020 56 afişări

Patronatele din turism vor da în judecată Guvernul dacă nu se deschid restaurantele din hoteluri

Patronatele din turism anunţă, miercuri, că vor acţiona în instanţă Guvernul pentru subminarea economiei naţionale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie, conform unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

„Patronatele din turism intenţionează să acţioneze Guvernul în instanţă pentru subminarea economiei naţionale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie, data începând cu care peste 500.000 de români şi-au achiziţionat deja servicii de cazare în ţară, cu mese incluse, care nu pot fi prestate în aceste condiţii. Chiar şi o întârziere cu două săptămâni a deschiderii restaurantelor din hoteluri pune România în mare dezavantaj competitiv faţă de alte ţări din zonă, care au ridicat deja aceste restricţii şi, în acelaşi timp, aruncă în faliment mai mult de două treimi dintre hotelurile din ţară”, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore a aparut în mass-media informaţia potrivit căreia restaurantele nu se vor deschide începând cu data de 15 iunie, aşa cum toată lumea se aştepta, ţinând cont de scăderea numărului de persoane infectate cu COVID-19.

„De altfel, în discursul său de ieri (marţi - n.red.) în care a vorbit despre măsurile care vor fi luate după 15 iunie, preşedintele Iohannis a anunţat deschiderea mall-urilor, însă fără restaurantele din interiorul acestora şi fără locurile de joacă, dar nu a spus absolut nimic despre aşteptata redeschidere a restaurantelor din hoteluri. În momentul de faţă clienţii au acces, începând cu 1 iunie, doar pe terasele restaurantelor, cu o serie de limitări”, adaugă sursa menţionată.

În acest context, perspectiva ca restaurantele din hoteluri să nu se deschidă pe data de 15 iunie, în plin sezon estival şi după trei luni de pauză, „a şocat întreaga industrie a turismului din România”.

„Dacă nu se deschid cel puţin restaurantele hotelurilor pe data de 15 iunie, putem să spunem adio turismului românesc, deoarece sunt peste 500.000 de persoane care dej au achiziţionat, începând cu 15 iunie, vacanţe în România ce includ servicii de cazare cu masa, care nu pot fi prestate în aceste condiţii. Multe dintre hotelurile din oraşe, staţiuni sau de la munte, nu beneficiază de terase care să asigure serviciile pentru toţi turiştii cazaţi, motiv pentru care nu îşi vor putea desfăşura activitatea. În condiţiile în care nu au putut funcţiona în ultimele trei luni, iar fiecare zi din sezonul care tocmai a început e esenţială pentru a minimiza pierderile generate de efectele pandemiei de coronavirus, estimăm că, dacă nu se deschid restaurantele pe data de 15 iunie şi se întârzie cel puţin două săptămâni această măsură, mai mult de 70% dintre hotelurile din România vor da faliment", a declarat Mohammad Murad, Preşedintele FPTR.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare după 15 iunie.

„Se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante sau locuri de joacă, va fi posibilă redeschiderea grădiniţelor şi creşelor private”, a spus şeful statului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
hoteluri,
judecată

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.