Ungaria a lansat consultaţii naţionale despre COVID-19, Soros şi sclavia prin datorie

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 09 iunie 2020 161 afişări

Ungaria a lansat consultaţii naţionale despre COVID-19, Soros şi sclavia prin datorie

Guvernul maghiar a lansat un sondaj la nivel naţional pentru a afla părerile cetăţenilor cu privire la măsurile economice în contextul pandemiei de COVID-19, la planul de reconstrucţie economică al UE, la imigraţie şi la miliardarul maghiaro-american George Soros, scrie Euractiv. Al 9-lea sondaj naţional de la venirea la putere a partidului naţionalist Fidesz în 2010 le cere maghiarilor să spună dacă sunt de acord cu o serie de acţiuni guvernamentale, inclusiv fabricarea la nivel naţional a echipamentelor de protecţie personală, măsuri restrictive legate de coronavirus şi suprataxarea băncilor şi companiilor multinaţionale pentru redresarea economiei. Chestionarul „îşi propune să obţină feedback de la maghiari pentru ca guvernul să ia decizii politice în consecinţă“, a scris ministrul familiei Katalin Nov·k pe Twitter.

De asemenea, sondajul întreabă dacă măsurile de prevenire a răspândirii virusului ar trebui menţinute atâta timp cât persistă riscul întoarcerii bolii. Organizaţiile de protecţie a societăţii civile şi-au exprimat anterior îngrijorarea cu privire la modificările propuse în proiectul de lege privind normele de tranziţie după încheierea stării de urgenţă. Ele avertizează că legea va crea „fratele mai mic“ al decretului special care a permis guvernului să restricţioneze drepturile fundamentale, cum ar fi libertatea de mişcare sau dreptul de adunare.

Legea va fi supusă votului în parlament, unde Fidesz deţine supermajoritatea, la sfârşitul acestei luni. Într-o întrebare separată, autorităţile solicită poziţia cetăţenilor cu privire la „noul plan“ al lui George Soros de recuperare economică postcoronavirus, despre care guvernul susţine că propune statelor membre ale UE să-şi asume „obligaţiuni perpetue“ ale căror costuri vor fi plătite „de viitoarele generaţii, la infinit“. Experţi fără nume le-au spus maghiarilor că acest plan va „împinge naţiunile în sclavia datoriei“. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
soros,
datorie,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.