Patronat: Pământul este principalul mijloc de producţie al României şi nu trebuie înstrăinat

Postat la 20 martie 2012 12 afişări

Pământul este principalul mijloc de producţie al României şi este un bun naţional care nu trebuie înstrăinat, a declarat marţi într-o conferinţă preşedintele LAPAR, Laurenţiu Baciu, care cere revizuirea legislaţiei astfel încât terenul să rămână în continuare proprietate exclusivă a românilor.

Străinii nu pot cumpăra terenuri agricole în România până la sfârşitul anului 2013, când expiră interdicţia inclusă în tratatul de aderare la UE. Cetăţenii străini pot achiziţiona terenuri doar prin intermediul firmelor înregistrate în România. "Dacă s-au făcut greşeli în timpul negocierilor privind aderarea trebuie reparate imediat. Altfel vom ajunge să călcăm pe pământ străin în propria ţară. Se impune aşadar iniţierea unui set de acte normative care să stopeze vânzarea terenurilor agricole către străini şi să protejeze fermierii români în aşa fel încât capitalul românesc să fie sprijinit cu prioritate", a spus reprezentantul Ligii Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
pamant,
productie,
baciu,
proprietare
/actualitate/patronat-pamantul-este-principalul-mijloc-de-productie-al-romaniei-si-nu-trebuie-instrainat-9418489
9418489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.