Patriarhul: Prin această Sfântă Lumină am păstrat comuniunea cu Hristos şi cu toate Bisericile

Autor: Otilia Serescu Postat la 19 aprilie 2020 115 afişări

Patriarhul Daniel a spus, sâmbătă, la întâmpinarea Luminii Sfinte în Catedrala Patriarhală, că „prin această Sfântă Lumină am păstrat comuniunea cu Hristos şi cu toate Bisericile”, potrivit Agenţiei de ştiri a Patriarhiei, Basilica.ro

Patriarhul: Prin această Sfântă Lumină am păstrat comuniunea cu Hristos şi cu toate Bisericile

„Anul acesta Lumina Sfântă a fost primită într-o atmosferă de tristeţe pentru toată lumea. Biserica Sfântului Mormânt era aproape goală. Cu toate acestea însă, faptul că Lumina Sfântă a venit şi anul acesta la Ierusalim şi în toate ţările ortodoxe care au trimis delegaţii spre a o primi în dar de la Hristos, aduce bucurie. Şi pe lângă binecuvântare, ne aduce şi o mare consolare, o mângâiere”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh.

Patriarhul Daniel a adăugat că „Hristos, care ne-a trimis lumina Învierii Sale, doreşte să intre în casa sufletului nostru, în familia noastră, în toată viaţa noastră. Să lumineze incertitudinea, să risipească teama, să ne ajute să ne vindecăm sufleteşte şi trupeşte”.

„Dincolo de toate opreliştile care există din cauza pandemiei, prin această Sfântă Lumină am păstrat comuniunea cu Hristos şi cu toate Bisericile Ortodoxe şi cu toţi credincioşii noştri, care deşi nu pot participa fizic în noaptea de Înviere la slujbă, totuşi, prin faptul că primesc în casele lor această Lumină Sfântă, ‹se luminează cu prăznuirea›, cum ne îndeamnă cântările de Sfintele Paşti, şi ‹unii pre alţii ne îmbrăţişăm› duhovniceşte, sufleteşte, de la distanţă prin aceeaşi credinţă pe care o mărturisim şi aceeaşi iubire pe care o arătăm lui Hristos şi Bisericii Sale”, a subliniat Părintele Patriarh.

Lumina Sfântă s-a aprins în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, sâmbătă, în jurul orei 13:50, în urma unei ceremonii restrânse oficiată de Patriarhul ortodox grec al Ierusalimului, Preafericitul Părinte Teofi al III-lea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
patriarh,
mesaj,
paşte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.