Coronavirus: Cum influenţează pandemia industria globală de alimente

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 18 aprilie 2020 267 afişări

Coronavirus: Cum influenţează pandemia industria globală de alimente

Produsele de bază, precum făina şi drojdia, se găsesc tot mai greu de când au fost aplicate restricţiile de circulaţie, iar producătorii din toată lumea reuşesc cu greu să îşi vândă recoltele în condiţiile actuale, scrie BBC.

Şi cafenelele au avut de suferit, fapt ce a rezultat în cantităţi tot mai mari de lapte nevândut. Doar în Statele Unite, fermierii aruncă 14 milioane de litri de lapte pe zi din cauza întreruperii lanţurilor de aprovizionare, a declarat cea mai mare cooperativă de produse lactate din ţară.

De asemenea, un producător american, intervievat de The New York Times, a declarat că pierde 750.000 de ouă de găină pe săptămână.

Recoltele trec prin probleme asemănătoare din cauza închiderii graniţelor, fermierii neputând să se întoarcă în ţară pentru a-şi culege culturile. Totuşi, Germania a făcut o excepţie, permiţând recoltarea căpşunilor şi sparanghelului cu ajutorul muncitorilor români şi polonezi.

În ultimul timp, cetăţenii francezi au cumpărat tot mai multe alimente organice, de vreme ce, spun experţii, oamenii vor să mănânce alimente locale şi sănătoase în timpul epidemiei.

Ministrul agriculturii din Franţa le-a cerut oficialilor locali să promoveze redeschiderea pieţelor de-a lungul ţării, în ciuda panicii generate de luarea unei astfel de decizii.

În Marea Britanie, în condiţiile în care pub-urile au fost închise, o bună parte din cantitatea actuală de bere a industriei ar putea fi aruncată. Unele beri au un termen de expirare de doar câteva săptămâni, iar mii de butoaie din pub-urile britanice nu vor putea fi băute odată ce se va ridica starea de carantină.

Oamenii din industrie sunt de părere că business-urile vor suferi pierderi semnificative în lunile care urmează.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alimente,
industrie,
pandemie,
lapte,
produse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.