Ce spun autorităţile franceze despre ieşirea din starea de carantină: „Ridicarea restricţiilor fără o strategie bine definită va duce la o revenire masivă a virusului, de vreme ce imunitatea populaţiei este foarte mică, între 1% şi 6% ”

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 18 aprilie 2020 123 afişări

Ce spun autorităţile franceze despre ieşirea din starea de carantină: „Ridicarea restricţiilor fără o strategie bine definită va duce la o revenire masivă a virusului, de vreme ce imunitatea populaţiei este foarte mică, între 1% şi 6% ”

Franţa are nevoie urgentă de o strategie după ce vor fi ridicate restricţiile de circulaţie pentru a evita un al doilea val de infecţii cu coronavirus şi suprasolicitarea sistemului public de sănătate, potrivit unui raport citat de Euronews.

Studiul, publicat de Institutul Naţional de Sănătate şi Cercetări Medicale din Paris, atrage atenţia asupra faptului că testele de identificare a persoanelor infectate cu coronavirus trebuie să continue după ce vor fi ridicate restricţiile de circulaţie la sfârşitul lui mai sau la începutul lui iunie.

În plus, ridicarea stării de carantină în Franţa fără a continua testarea persoanelor suspecte de COVID-19 poate genera un al doilea val de infecţii, caz în care unităţile de terapie intensivă ar avea nevoie de 40 de ori mai multe paturi decât stocurile actuale.

Ca rezultat al distanţării sociale, contactul dintre francezi s-a redus cu 80%, reiese din raport. Procentul este mai mare decât cel înregistrat în Marea Britanie, dar mai mic decât procentul înregistrat în Wuhan (86%), primul epicentru al pandemiei. În Shanghai, contactul dintre oameni s-a redus cu circa 89%.

În timp ce măsurile aplicate de autorităţile franceze au dus la o reducere masivă a numărului de cazuri cu coronavirus, restricţiile trebuie să continue până la finalul lunii iunie, potrivit raportului.

Astfel, autorităţile ar putea să caute în mod constant cazurile noi, ar efectua teste în masă şi ar izola persoanele care testează pozitiv pentru coronavirus, ceea ce ar permite în timp reîntoarcerea oamenilor la muncă.

„Ridicarea măsurilor fără o strategie bine definită va duce la o revenire masivă a virusului, de vreme ce imunitatea populaţiei este foarte mică, între 1% şi 6%”, conform raportului.

„Controlul epidemiei fără suprasolicitarea sistemului de sănătate impune cuplarea măsurilor de distanţare socială cu testarea în masă a indivizilor şi izolarea celor infectaţi.”

Însă chiar şi în aceste cazuri, şcolile trebuie să rămână în continuare închise şi persoanele vârstnice trebuie să rămână izolate, distanţarea socială urmând să rămână o normă pentru 2020.

Din raport mai reiese faptul că pandemia ne poate schimba permanent alte aspecte ale vieţii: munca la distanţă, extrem de rară în Europa înainte de naşterea virusului, ar putea deveni o normă pentru un număr mare de oameni după ce se va termina criza.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ridicare,
franta,
restrictii,
strategie,
autoritati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.