Afacerile lui Buffett, unul dintre milionarii lumii, afectate de coronavirus: Pierderi, de peste 50%

Autor: Irina Apetrii Postat la 18 aprilie 2020 387 afişări

Afacerile lui Buffett, unul dintre milionarii lumii, afectate de coronavirus: Pierderi, de peste 50%

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, Warren Buffett, are de suferit în afaceri, din cauza crizei provocate de coronavirus, informează Investor’s Business Daily. Cele şase acţiuni i-au scăzut în 2020 cu cel puţin 50 la sută.

Compania de energie Occidental Petrolium, care a scăzut cu 67 % anul acesta, este cel mai mare eşec al lui Buffett.

Încă cinci companii industriale S&P 500 deţinute de Berkshire Hathaway (BRKA), inclusiv United Airlines (UAL), Delta Air Lines (DAL) şi American Airlines (AAL), au de asemenea o scădere de minim 50 % în 2020.

United este cel mai grav afectat. Stocul a scăzut cu 64% şi marchează o pagubă de 1,2 miliarde de dolari din poziţia Berkshire. Buffett deţine aproape 9% din companie.

Cea mai costisitoare deţinere financiară pentru Berkshire este Bank of America (BAC). Ponderarea de 11% pe care o deţine Buffett l-a costat 12,3 miliarde de dolari, în urma scăderii de 37% pe care BAC o are în 2020.

Conform unei analize realizate de Daily Investors Business, pe baza datelor înregistrate public, Warren Buffett a pierdut 53,5 miliarde de dolari de la începutul anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
buffet,
afaceri,
pierderi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.