Pascariu, Tarom: În companiile de stat lipseşte buna guvernanţă, de aici lipsa performanţei

Autor: Mediafax Postat la 11 februarie 2013 24 afişări

În România sunt multe companii de stat cu oameni bine plătiţi, însă nu există performanţă pentru că lipseşte buna guvernanţă, care trebuie să vizeze reducerea costurilor, creşterea veniturilor şi respectarea unor valori, spune preşedintele consiliului de administraţie al Tarom Dan Pascariu.

Pascariu, Tarom: În companiile de stat lipseşte buna guvernanţă, de aici lipsa performanţei

În România sunt multe companii de stat cu oameni bine plătiţi, însă nu există performanţă pentru că lipseşte buna guvernanţă, care trebuie să vizeze reducerea costurilor, creşterea veniturilor şi respectarea unor valori, spune preşedintele consiliului de administraţie al Tarom Dan Pascariu. „N-am mai lucrat la stat de 20 de ani. Când am preluat poziţia la Tarom am avut impresia că m-am întors cu 20 de ani în urmă din toate punctele de vedere, cu toate că oamenii sunt bine plătiţi. Am calculat că venitul mediu în companie, cu toate avantajele, este în jur de 2.000 de euro pe lună, în condiţiile în care în banca în care sunt tot preşedinte al consiliului de administraţie (UniCredit Ţiriac Bank - n.r.) salariul mediu e mult mai mic. Există companii de stat în România în care oamenii sunt bine plătiţi şi nu există performanţă pentru că lipseşte buna guvernanţă“, a afirmat vineri Pascariu la Business Leaders Summit.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii de stat,
tarom,
Dan Pascariu
/actualitate/pascariu-tarom-in-companiile-de-stat-lipseste-buna-guvernanta-de-aici-lipsa-performantei-10555362
10555362
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.