Parlamentul Siriei recunoaşte, în contextul tensiunilor cu Turcia, genocidul otoman asupra armenilor

Autor: Mihai Draghici Postat la 13 februarie 2020 39 afişări

Parlamentul Siriei a recunoscut oficial, joi, ca fiind "genocid" masacrarea a circa 1,5 milioane de armeni de către Imperiul Otoman în perioada 1915-1917, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Parlamentul recunoaşte şi condamnă genocidul asupra armenilor comis de statul otoman la începutul secolului XX", a transmis joi Legislativul de la Damasc.

Decizia de recunoaştere a genocidului asupra Armeniei a fost luată în contextul tensiunilor dintre Siria şi Turcia.

Congresul SUA a adoptat în decembrie 2019 o rezoluţie prin care este recunoscut genocidul otoman împotriva poporului armean, o decizie care a atras reacţia vehementă a Turciei. Însă Administraţia Donald Trump a anunţat că menţine poziţia de a nu recunoaşte genocidul otoman împotriva poporului armean.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
siria,
armenia,
turcia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.