Parlamentul European aproba aderarea Romaniei la Spatiul Schengen

Postat la 11 mai 2011 24 afişări

Comisia pentru Libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European a aprobat luni, 2 mai, aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen, in plina disputa in interiorul Uniunii privind reintroducerea controalelor la frontierele interne ale UE.

Ceea ce spune Comisia inseamna, de fapt ca din punctul de vedere al deputatilor europeni obiectiile Frantei fata de vulnerabilitatea granitelor Romaniei (care vor deveni granitele UE dupa aderarea la Schengen) nu se sustin. Raportul Comisiei va fi supus votului plenului PE in iunie, ultimul cuvant urmand sa-l aiba Comisia Europeana care face o recomandare Consiliului European (sefii de state si de guverne) intr-un sens sau altul.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Parlamentul European,
Spatiul Schengen,
LIBE
/actualitate/parlamentul-european-aproba-aderarea-romaniei-la-spatiul-schengen-8262026
8262026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.