Parisul, "Oraşul Luminilor", rămâne în întuneric din cauza unor planuri ale guvernului francez

Postat la 05 decembrie 2012 10 afişări

Eticheta legendară de "Oraşul Luminilor" pentru Paris ar putea fi în pericol, din cauza unei propuneri a ministrului pentru energie şi mediu vizând stingerea pe parcursul mai multor ore din timpul nopţii a luminilor din interiorul şi exteriorul magazinelor, birourilor şi clădirilor publice.

Planul ministrului Delphine Batho ar lăsa în întuneric clădiri precum cel mai important magazin Louis Vuitton şi casa de cabaret Lido de pe Avenue des Champs Elysees. Luminile în aceste locaţii vor fi stinse în intervalul orar 1:00-7:00 începând din iulie, dacă propunerea este aprobată.

Măsura ar trebui să fie aplicată în toate oraşele şi satele din Franţa, cu scopul de a economisi energie şi bani, dar şi de a arăta "moderaţie", a afirmat ministul.

Sectorul de retail a reacţionat la planurile ministrului energiei, afirmând că acestea nu ţin cont de imaginea Franţei ca cea mai importantă destinaţie turistică din lume. Noua regulă, care se adaugă interdicţiilor în vigoare privind deschiderea magazinelor duminica şi cumpărăturile noaptea, va afecta afacerile într-un moment economic dificil pentru Franţa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Paris,
"Oraşul Luminilor",
intuneric,
guvern
/actualitate/parisul-orasul-luminilor-ramane-in-intuneric-din-cauza-unor-planuri-ale-guvernului-francez-10370800
10370800
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.