Pariaţi că "Răzbunătorii" depăşesc "Avatar" la box-office? - GALERIE FOTO SI VIDEO

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 09 mai 2012 125 afişări

A spulberat toate recordurile de box-office în primele zile în care a rulat: după 12 zile de proiecţie, blockbusterul "Răzbunătorii" (The Avengers) a generat încasări de 654,8 milioane de dolari pe plan mondial şi i-a făcut pe critici să se întrebe ce şanse sunt ca filmul lui Joss Wheldon să depăşească recordurile de vânzări făcute de "Avatar".

În primul weekend de proiecţie în SUA (premiera americană din 4 mai a avut loc mai târziu decât cea internaţională din 25 aprilie), "Răzbunătorii" au adus încasări de 207,4 milioane de dolari, stabilind un nou vârf absolut de încasări pentru industria de film de la Hollywood, peste pragul stabilit anul trecut de "Harry Potter şi Talismanele Morţii Partea a II-a" (169,1 milioane de dolari).

În decembrie 2009, după primul weekend, "Avatar" avea încasări de 77 milioane de dolari în SUA şi 242 milioane pe plan global. Rezultatul din SUA a fost considerat însă nerelevant de critici, din cauza faptului că o bună parte a statelor din nord-estul Americii au fost afectate de ninsori abundente, care nu i-au încurajat pe oameni să se ducă la cinema.

Părerile sunt împărţite în privinţa şansei "Răzbunătorilor" de a detrona filmul lui James Cameron. E adevărat, comparaţia între rezultatele celor două filme după primul weekend vorbeşte de la sine, însă va fi greu de egalat parcursul ulterior al "Avatarului", care cât timp a rulat în cinematografe a produs 760,5 milioane de dolari în SUA, plus nu mai puţin de 2 miliarde pe pieţele externe.

Pe de altă parte, niciun record nu e de nedepăşit, dacă ne gândim că tot intangibil a fost considerat la vremea lui şi "Titanic" (1997), care pe atunci a generat vânzări de 600 de milioane de dolari numai în SUA.

În fine, un factor cu dus şi-ntors poate fi abundenţa de filme SF de aventuri, din această perioadă, care au în centru aceleaşi personaje de benzi desenate. Cu alte cuvinte, când sunt multe filme cu aceiaşi eroi, efectul poate fi favorabil vânzărilor sau, dimpotrivă, de saturaţie.

În "Răzbunătorii" apar deja laolaltă vechile noastre cunoştinţe Hulk, Iron Man, Captain America, Thor, Hawkeye şi Black Widow, continuând aventurile din "Thor", "Iron Man" ori "Captain America: The First Avenger". Editura Marvel şi casa de producţie Disney au anunţat însă deja că în 2014 vor scoate pe piaţă o urmare a lui "Captain America", scriu cei de la Deadline Hollywood. Al doilea film din seria "Thor" va fi lansat în noiembrie 2013, iar al treilea film din seria "Iron Man" va sosi în mai 2013.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
"Răzbunătorii",
"Avatar",
box-office
/actualitate/pariati-ca-razbunatorii-depasesc-avatar-la-box-office-galerie-foto-si-video-9607754
9607754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.