Parcul Reconcilierii din Arad, degradat: Cum arată acum parcul inaugurat în 2005

Postat la 04 iulie 2013 57 afişări

Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, inaugurat la Arad în 2005, s-a degradat deja, după ce bucăţi de marmură au căzut de pe monumentul Arcul de Triumf, o parte din pavaje şi bucăţi de gresie s-au desprins de pe bazin şi portdrapel, în timp ce numeroase grilaje de pe rigole au fost furate.

Parcul Reconcilierii din Arad, degradat: Cum arată acum parcul inaugurat în 2005

 Parcul Reconcilierii Româno-Ungare din Arad este locul în care opresc în fiecare zi autocare cu zeci de turişti veniţi din Ungaria, care vor să vadă Statuia Libertăţii, monument istoric maghiar ridicat în memoria a 13 generali revoluţionari ucişi la Arad în urma revoluţiei de la 1848-1849.

Cu excepţia acestui monument, parcul s-a degradat, însă, la numai opt ani de la inaugurare, inclusiv monumentul românesc Arcul de Triumf fiind afectat de căderea unor plăci din marmură.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/parcul-reconcilierii-din-arad-degradat-cum-arata-acum-parcul-inaugurat-in-2005-11085549
11085549
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.