Papa Francisc îi mulţumeşte că şi-a făcut meseria ziaristului care l-a surprins într-un magazin de discuri din Roma, glumind că „ghinionul” a fost al lui, pentru că a apărut informaţia.

Autor: Andreea Tobias Postat la 14 ianuarie 2022 782 afişări

Papa Francisc îi mulţumeşte că şi-a făcut meseria ziaristului care l-a surprins într-un magazin de discuri din Roma, glumind că „ghinionul” a fost al lui, pentru că a apărut informaţia.

Marţi, Papa Francisc a vizitat un magazin de discuri de pe Via della Minerva din Roma. Momentul a fost surprins şi înregistrat de jurnalistul Javier Martinez-Brocal, care se afla pe stradă şi aştepta un taxi în momentul în care Suveranul Pontif a intrat în magazinul de discuri.

Martinez-Brocal a observat o un Fiat 500L alb însoţit de poliţie care a oprit în faţa magazinului. A fost nimeni altul decât Papa Francisc. Câteva ore mai târziu, ziarele din întreaga lume au relatat momentul.

Trei zile mai târziu, jurnalistul a dezvăluit la emisiunea „Iglesia al Día” că a decis să îi scrie o scrisoare Papei Francisc pentru a-i explica ce s-a întâmplat. În scrisoare, jurnalistul îşi exprima regretul că Suveranul Pontif nu a avut parte de un moment de răgaz, dar măcar ştirea i-a făcut pe mulţi să zâmbească în vremuri în care se vorbeşte doar despre tragedii.

Surpriza a venit atunci când Papa Francisc i-a răspuns lui Martínez-Brocal. I-a scris că „ghinionul” a fost al lui pentru că a fost „prins" intrând în magazin: „a fost ghinion ca, după ce mi-am luat toate măsurile de precauţie, la staţia de taxi să fie un jurnalist. Nu trebuie să ne pierdem simţul umorului".

De asemenea, Papa a mărturisit că în Roma nu se poate plimba „de la o parohie la alta” ca în Buenos Aires. Astfel, Sfântul Părinte glumeşte pe seama situaţiei şi îi mulţumeşte jurnalistului pentru că „şi-a făcut meseria, chiar dacă asta înseamnă să-l pună în dificultate pe Papa".

Martínez-Brocal a declarat pentru TRECE că scrisoarea este foarte afectuoasă şi că „face cu ochiul jurnalismului". El crede că Sfântul Părinte s-a amuzat de poveste.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
papa francisc,
scrisoare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.