Papa Francisc foloseşte o imagine crudă: copiii abuzaţi, violaţi sunt copii „condamnaţi la moarte”

Autor: Andreea Tobias Postat la 04 noiembrie 2021 151 afişări

Copiii abuzaţi, violaţi şi molestaţi sunt copii „condamnaţi la moarte". Papa Francisc foloseşte o imagine crudă, aproape brutală, susţinută însă de cele mai recente studii ştiinţifice privind efectele pe termen lung asupra echilibrului psiho-fizic al copiilor în creştere.

Papa Francisc foloseşte o imagine crudă: copiii abuzaţi, violaţi sunt copii „condamnaţi la moarte”

În trecut, Suveranul Pontif a vorbit despre victimele crimelor psihologice, despre nevinovaţii condamnaţi la o viaţă de traume şi durere. De data aceasta, revine asupra subiectului cu ocazia unei conferinţe intitulate: „Promovarea protecţiei copiilor în timpul Covid-19 şi dincolo de ea", organizată de Comunitatea Ioan al XXIII-lea împreună cu Acţiunea Catolică şi Centrul Sportiv în colaborare cu Universitatea din Bologna, scrie Il Messaggero.

„Dacă abuzul este un act de trădare a încrederii, care îi condamnă la moarte pe cei care îl suferă şi generează fisuri profunde în contextul în care se produce, prevenţia trebuie să fie un parcurs permanent de promovare a unei fiabilităţi mereu reînnoite şi sigure faţă de viaţă şi viitor, pe care minorii trebuie să poată conta. Iar noi, ca adulţi, suntem chemaţi să le garantăm acest lucru, redescoperindu-ne vocaţia de <artizani ai educaţiei> şi străduindu-ne să fim fideli acesteia. Să favorizăm exprimarea talentelor celor pe care îi însoţim, să le respectăm timpul, libertatea şi demnitatea”, spune Papa, încurajând lupta împotriva pedofiliei.

Potrivit Suveranului Pontif, prevenirea pedofiliei merită şi ea un capitol separat, implicând direct copiii, învăţându-i să înţeleagă şi să identifice semnele de potenţial pericol din partea adulţilor, educatorilor, antrenorilor şi preoţilor pedofili.

În sfârşit, mesajul conţine şi un apel la numeroasele realităţi ale Bisericii care sunt în strânsă legătură cu copilăria şi adolescenţa. „Ca asociaţii laice, vă îndemn să perseveraţi în dialog şi transparenţă. Fie ca protecţia minorilor să fie din ce în ce mai mult o prioritate obişnuită în activitatea educativă a Bisericii, fie ca aceasta să fie promovarea unui serviciu deschis, fiabil şi autoritar, în contrast ferm cu orice formă de dominaţie, de desfigurare a intimităţii şi de tăcere complice".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
papa francisc,
copii,
abuzuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.