Papa Francisc condamnă persecuţia creştinilor în timpul slujbei din Vinerea Mare

Autor: Ioana Bojan Postat la 04 aprilie 2015 386 afişări

Papa Francisc a condamnat "tăcerea complice" privind uciderea unor creştini, în timpul slujbei din Vinerea Mare, oficiată la Roma, relatează BBC News Online.

Zeci de mii de pelerini i s-au alăturat Papei pentru Via Crucis, o procesiune care s-a desfăşurat în jurul Colosseumului şi care aminteşte de răstignirea lui Iisus.

Printre cei care au purtat crucea în timpul procesiunii s-au numărat refugiaţi sirieni şi irakieni, dar şi nigerieni care au scăpat de persecuţiile grupării teroriste Boko Haram.

Ceremonia a avut loc la o zi după ce aproape 150 de persoane au fost ucise într-un atac al grupării al-Shabab asupra unei universităţi kenyene.

"Încă vedem astăzi fraţii noştri persecutaţi, decapitaţi şi răstigniţi pentru credinţa lor în Tine (Iisus), în faţa noastră şi adesea cu tăcerea noastră complice", a afirmat Suveranul Pontif, în timpul ceremoniei de la Colosseum.

Anterior, Papa a condamnat atacul din Kenya, unde creştinii au fost selectaţi şi împuşcaţi, ca fiind un act de o "brutalitate fără sens".

Într-o altă ceremonie din Vinerea Mare, Papa Francisc l-a ascultat pe predicatorul oficial al Vaticanului, Raniero Cantalamessa, denunţând "indiferenţa tulburătoare a instituţiilor internaţionale în faţa uciderii creştinilor".

El a menţionat de asemenea atacul din Kenya, dar şi decapitarea a 22 de creştini copţi egipteni de către gruparea Stat Islamic, în Libia, în februarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VATICAN,
SLUJBĂ,
CRIME
/actualitate/papa-francisc-condamna-persecutia-crestinilor-in-timpul-slujbei-din-vinerea-mare-14106385
14106385
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.