Comisia Tehnică a FRF i-a retras lui Kovacs atribuţiile de coordonator al loturilor de juniori

Autor: Andrei Mazurchievici Postat la 03 aprilie 2015 204 afişări

Comisia Tehnică a FRF a decis, vineri, retragerea atribuţiilor lui Zoltan Kovacs de coordonator al loturilor naţionale de juniori, ca urmare a comportamentului jignitor al acestuia faţă de componenţii naţionalei under 17, printre care se numără şi Ianis, fiul lui Gheorghe Hagi.

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, la finalei şedinţei Comisiei Tehnice, la care a fost prezent în calitate de invitat şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, că Zoltan Kovacs se va ocupa de metodologie, la sectorul juvenil.

"Comisia Tehnică a hotărât ca domnului Zoltan Kovacs să i se ia atribuţiile de coordonator al tuturor loturilor de juniori şi să treacă în sectorul de metodologie, la sectorul juvenil. Aceste decizii vor fi propuse preşedintelui. Soarta domnului Kovacs a fost decisă în urma analizării comportamentului şi relaţiei dintre domnia sa şi antrenorul principal Bogdan Vintilă. S-a mai ţinut cont că a intervenit în repetate rânduri, atât în programul de instruire cât şi în pregătirea jocurilor. Domnul Kovacs a fost adus în România pentru a ajuta, pentru a îmbogăţi activitatea teoretică a fotbalului nostru. El a fost şi în Belgia un an de zile la naţionala sub 18 ani, după care s-a ocupat de acelaşi sector pe care i l-am oferit şi noi azi, partea teoretică, partea de metodologie", a spus Iordănescu.

Patronul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, i-a cerut, luni, preşedintelului Comisiei Tehnice a FRF, Anghel Iordănescu, să-l demită pe coordonatorul loturilor naţionale de juniori, Zoltan Kovacs, care "i-a jignit şi umilit" pe jucătorii săi Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis Hagi, de la naţionala U17.

Într-o scrisoare deschisă adresată selecţionerului Anghel Iordănescu, remisă agenţiei MEDIAFAX, Gheoghe Hagi a afirmat că jucătorii echipei FC Viitorul au fost jigniţi de către Kovacs în timpul stagiului din Olanda. "(Ei - n.r.) au fost jigniţi şi umiliţi de către reprezentantul FRF, Zoltan Kovacs, coordonator al tuturor loturilor naţionale de juniori, atât la şedinţa tehnică, cât şi pe teren, la antrenament, în stagiul din Olanda, înaintea plecării la turneul de elită din Anglia. Domnul Kovacs le-a transmis jucătorilor că, indiferent că se antrenează cu echipa de seniori a unui club de Liga 1 (FC Viitorul), sau că au jucat în Liga 1 (fiind vizat direct Ianis Hagi), «You are nothing , You are zero» (eşti un nimic, eşti un zero)", se preciza în scrisoarea semnată de Hagi.

În replică, Zoltan Kovacs a declarat, luni, că nu fostul internaţional decide ce va face în continuare. Întrebat la Digi Sport dacă intenţionează să demisioneze, aşa cum i-a cerut Hagi, Kovacs a răspuns: "Îl respect pe domnul Hagi, dar el nu va decide ce voi face. Ştiu ce am de făcut. Ca director sportiv voi face tot ce pot mai bine pentru fotbalul românesc."

Tot luni, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus că dezaprobă jignirile formulate de Zoltan Kovacs la adresa unor jucători ai reprezentativei under 17, dacă acestea sunt reale.

Reprezentativa under 17 a României a pierdut toate cele trei meciuri disputate la Turul de Elită care a avut loc în Marea Britanie: 1-2, cu selecţionata similară a Angliei, 0-2 cu Norvegia şi 0-3 cu Slovenia, ratând astfel calificarea la Campionatul European, care va avea loc în Bulgaria, în perioada 6-22 mai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
FRF,
KOVACS
/actualitate/comisia-tehnica-a-frf-i-a-retras-lui-kovacs-atributiile-de-coordonator-al-loturilor-de-juniori-14105816
14105816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.