Papa Francisc, acuzat de erezie. Ultra-conservatorii cer înlăturarea acestuia printr-o petiţie online

Autor: Razvan Tupa Postat la 04 mai 2019 90 afişări

Ultra-conservatorii îl acuză pe Papa Francisc de erezie şi cer înlăturarea acestuia printr-o scrisoare deschisă care strânge semnături în mediul online, a anunţat sâmbătă agenţia germană de presă DPA.

”Papa Francisc este un eretic şi trebuie să fie obligat să se dezică de părerile sale sau să fie înlăturat din funcţia de papă de către proprii săi episcopi” arată o scrisoare deschisă semnată de ultra-conservatori în mediul online.

Scrisoarea datată 30 aprilie a adunat zeci de semnături ale unor teologi şi clerici catolici, dar încă nu există niciun cardinal care să susţină revendicările din cele 20 de pagini publicate pe internet

O petiţie a fost publicată pe portalul Change.org şi adunase sâmbătă peste 3.500 de semnături.

Semnatarii au ca scop "în primul rând, să în acuze pe Papa Francisc de delictul canonic de erezie şi, în al doilea rând să le ceară episcopilor să întreprindă demersurile necesare pentru a face faţă situaţiei grave a unui papă eretic", se arată în textul dat publicităţii.

De la numirea sa ca papă, în 2013, Francisc a manifestat deschidere faţă de probleme considerate taboo de cercurile tradiţionaliste din biserică, făcând referire la divorţuri, atei, homosexuali şi alte categorii evitate de obicei în lumea catolică.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PAPA FRANCISC,
EREZIE,
ULTRA CONSERVATORI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.