Păgubiţi în programul RABLA: Peste 250 de oameni nu au tichete valorice valide. Administraţia Fondului de Mediu şi firma colectoare se învinuiesc reciproc

Postat la 28 noiembrie 2012 17 afişări

Peste 250 de oameni nu au tichete valorice valide în a doua etapă a programului Rabla 2012, deşi au predat deja maşinile la casat, după ce firma colectoare nu a introdus la termen datele în sistemul Administraţiei Fondului de Mediu (AFM), acuzând disfuncţionalităţi ale programului informatic.

Aproximativ 30 de oameni dintre păgubiţi au venit să protesteze miercuri la sediul AFM, alături de o reprezentantă a firmei colectoare Andrada Servexim SRL - Irina Chiriţă. Aceasta a explicat că, după perioada de desfăşurare a programului 8 august - 21 septembrie, au rămas nevalidate 276 de vouchere, de câte 3.800 de lei, în condiţiile în care maşinile respective au fost predate.

Situaţia a fost cauzată de faptul că voucherele au fost trimise cu 10 zile întârziere, iar programul informatic al Administraţiei Fondului de Mediu, PSIPAN, pus la dispoziţia firmei pentru introducerea datelor despre autoturismele predate, a funcţionat sporadic în perioada în care trebuiau introduse datele, iar în ultima zi a fost blocat, susţin reprezentanţii societăţii colectoare.

AFM cere ca societatea să înapoieze voucherele nevalidate la termenul de 21 septembrie prevăzut în acordul cadru, pentru a le redistribui.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pagubiti-in-programul-rabla-peste-250-de-oameni-nu-au-tichete-valorice-valide-administratia-fondului-de-mediu-si-firma-colectoare-se-invinuiesc-reciproc-10355771
10355771
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.