Paguba de milioane pentru Bernie Ecclestone, seful F1, in urma anularii Bahrain Grand Prix

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 23 februarie 2011 34 afişări

Bernie Ecclestone, seful Formulei 1, a returnat familiei regale din Bahrain un cec de ordinul milioanelor de dolari, ca urmare a anularii evenimentului sportiv Grand Prix care urma sa fie desfasurat acolo in martie. Se speculeaza ca suma ar putea fi chiar si de 60 de milioane de dolari.

Pentru multimilionarul care detine drepturile comerciale asupra Formulei 1, returnarea acestei taxe de ordinul milioanelor de dolari este o miscare fara precedent, luata insa in contextul dificultatilor politice, sociale si economice cu care se confrunta in prezent Bahrain si intreaga lume araba. Este totodata si un act de generozitate al omului de afaceri care si-a cladit de-a lungul timpului o reputatie de negociator foarte bun.

Se presupune ca Bahrain a platit in total 60 de milioane de dolari, din care doua treimi taxa pentru a aduce competitia Grand Prix acolo si restul pentru a asigura intaietatea in noul sezon. Seful Formulei 1 a refuzat sa dezvaluie la ce valoare se ridica taxa comerciala negociata cu oficialii Bahrain.

Dincolo de acest cec, compania lui Ecclestone Formula One Management si echipele de curse vor pierde sume uriase din cauza anularii competitiei Bahrain Grand Prix. "Nimeni nu are de castigat din aceasta decizie", spune Ecclestone. "Vreau sa fiu insa loial familiei regale, mai ales acum cand face tot posibilul sa stabilizeze lucrurile. N-are nevoie de cineva ca mie sa-l injunghie pe la spate", a mai spus seful Formulei 1.

Amanarea sau anulara competitiei a fost pusa in discutie inca de saptamana trecuta, insa Ecclestone si familia regala din Bahrain au luat decizia finala la inceputul acestei saptamani, argumentul principal fiind siguranta in care s-ar fi putut desfasura cursele.

Acum se pune in discutie daca va fi sau nu reluata competitia cand se vor mai linisti protestele. "Formula 1 pare mai importanta decat vietile pierdute de cetateni", spune protestatarul Mohammed Nimah. "Legatura dintre Formula 1 si proteste este destul de mare. Competitia este visul printului inca de cand era copil. A vrut sa o aduca aici doar pentru a transforma acest vis in realitate, dar deja pare ca este mai interesat de Grand Prix decat de ce se petrece", spune si Hasan Dhani, alt protestatar.

Majoritatea pilotilor de curse de la Formula 1 sunt de acord cu aceasta decizie de anulare a competitiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bernie Ecclestone,
Bahrain Grand Prix,
F1
/actualitate/paguba-de-milioane-pentru-bernie-ecclestone-seful-f1-in-urma-anularii-bahrain-grand-prix-8005572
8005572
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.