Povestea socanta a casniciei lui Bernie Ecclestone, seful Formulei 1

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 13 februarie 2011 542 afişări

Bernie Ecclestone, seful Formulei 1, s-a casatorit cu Slavica, in prezent fosta sotie cu care are doua fete, Petra si Tamara, in 1985. Povestea casniciei lor este insa mai putin cunoscuta.

In septembrie 1982, in timpul unei curse de Formula 1 pe circuitul Monza din Italia, Bernie Ecclestone vede la standuri, alaturi de campionul mondial Nelson Piquet, un model croat in varsta de 23 de ani. O chema Slavica Malic si era angajata de Fila, unul dintre sponsorii cursei.

"Pleaca de aici", i-a ordonat Ecclestone, dupa cum scrie Daily Mail. "Raman. Este datoria mea", a raspuns ea repede intr-o engleza stricata, fara sa realizeze cu cine vorbeste. "Nu-mi pasa. Fetele n-au voie la standuri. Afara!", a insistat Ecclestone, pe atunci in varsta de 51 de ani. "Daca te apropii de mine, te voi lovi", a raspuns din nou Slavica.

Impresionat de raspunsul indraznet, Ecclestone s-a prezentat si a invitat-o sa ia masa de pranz impreuna cu el. Ulterior, Slavica l-a intrebat neincrezatoare pe un fotograf daca spusele unui barbat mai in varsta ca ar fi seful Formulei 1 ar putea fi adevarate, dupa cum scrie Tom Bower, cel care a inceput in 2009 sa scrie o carte despre povestea vietii lui Ecclestone si care s-a angajat sa publice orice informatii va afla despre el, chiar daca mai putin favorabile. "Tom, nu sunt usa de biserica", i-a raspuns atunci Ecclestone, imediat inainte sa inceapa sa-si povesteasca viata si sa-l introduca pe Tom Bower in lumea lui si in cercul de prieteni si personalitati de Formula 1.

Cand a cunoscut-o pe Slavica, Ecclestone era deja implicat intr-o relatie cu Tuana Tan, pe atunci o adolescenta in varsta de 17 ani care ii gatea, ii pregatea hainele si ajungea chiar sa-i puna pasta pe periuta de dinti diminetile. Pentru un barbat care adora imprevizibilul din munca sa, viata personala era definita de rutina - in fiecare zi cand ajungea acasa, intai isi curata pantofii si apoi indrepta perdelele. Dupa aceea, rearanja obiectele de decoratiuni interioare care nu i se pareau la locul lor si de-abia dupa se linistea, scrie Daily Mail.

Slavica era complet opusul lui, dar nici acest lucru si nici diferenta de varsta de 28 de ani dintre ei sau cea de inaltime de peste 30 de centimetri n-au fost un impediment pentru relatia ei cu Bernie Ecclestone. "Vino in Las Vegas saptamana viitoare", i-a spus seful Formulei 1 in acelasi septembrie 1982. Slavica a obtinut viza pentru SUA si, o saptamana mai tarziu, se afisa cu Ecclestone la curse si se retragea apoi in apartamentul din hotelul Caesar's Palace, constienta de felul in care o priveau cei din jur si o judecau pentru implicarea intr-o relatie amoroasa cu un barbat care altfel i-ar putea fi tata.

Asa a inceput practic relatia ei cu Ecclestone, care a durat 25 de ani. La inceputul sezonului de curse din Brazilia, in 1983, Ecclestone a reintalnit-o pe Slavica, deja model pentru Armani, la Sao Paulo. "Se certau deja destul de rau. Bernie nu accepta nimic deplasat de la cei din jurul lui, insa ii tolera aproape orice acestei femei", povesteste Nelson Piquet, cel care conducea pe atunci echipa Brabham a sefului Formulei 1. Despre Slavica a spus ca era dificila, distanta, galagioasa si chiar lipsita de eleganta, motive care l-au impiedicat sa inteleaga de ce era seful lui atat de interesat de ea.

Odata incheiat episodul din Brazilia, Ecclestone s-a intors la Londra, la penthouse-ul lui si la viata cu Tuana care a ramas neschimbata pana in mai 1984, potrivit Daily mail. Atunci, omul de afaceri i-a spus Tuanei despre Slavica si despre faptul ca "daca nu voi locui cu ea, se va intoarce in Croatia, iar eu nu voi mai vedea niciodata copilul". Tuana n-a putut decat sa-l lase sa plece, urandu-i tot binele din lume. "Mi-a spus ca nu poate avea copii", a spus Ecclestone in lacrimi, iar raspunsul Tuanei a fost: "Te santajeaza". In acel moment, seful Formulei 1 s-a ridicat de pe canapea si a inceput sa indrepte tablourile si perdelele din camera. "N-am stiut ca mai vrei copii", a continuat Tuana, convinsa atunci ca el isi dorea mai mult decat orice un baiat care sa duca mai departe afacerea, dupa ce prima sotie ii daruise deja o fata pe nume Debbie.

Au continuat sa locuiasca impreuna inca o vreme, iar Bernie Ecclestone a plecat apoi la Grand Prix in SUA. Acolo a aflat ca Slavica daduse nastere in Italia unei fetite pe care a numit-o Tamara. A luat primul avion si, ajuns in spitalul din Milan unde se afla mama celui de-al doilea copil al sau, s-a confruntat cu cea mai importanta decizie din viata lui personala: sa o primeasca in casa lui din Londra pe Slavica, putand astfel sa-si vada copilul cum creste, sau sa refuze si sa piarda urma Tamarei in Croatia, unde mama ei voia sa o duca.

Slavica ii amintea cumva de propria mama, insa Ecclestone nu stia mai nimic despre ea. Pentru ca vorbea prea putin engleza, a aflat doar ca s-a nascut in saracie in Rijeka, Croatia, in mai 1958, si ca tatal ei si-a abandonat familia cand ea era doar un copil. Mai tarziu, in adolescenta, a fost inchisa pentru furt, iar dupa ce a fost eliberata, a pozat goala pentru o revista. "Am facut multe prostii", a justificat ea ulterior. "{titi cum decurg lucrurile. Te afli in studioul unui fotograf, el incepe sa-ti ceara sa mai deschizi un nasture si tot asa. Dar aveam nevoie de bani". Asa a ajuns de altfel in Monza in 1982, prin intermediul unui fotograf croat.

Indecis intre Tuana si Slavica, Ecclestone a sunat-o pe Ann Jones, secretara lui, care l-a sfatuit sa se implice in viata copilului sau. S-a mutat atunci cu Slavica intr-un apartament din Chelsea si a pornit o relatie presarata de certuri. "Casatoria e ca si cum ai merge la inchisoare", le spune adesea Ecclestone prietenilor sai. Dar odata cu insistentele ulterioare ale femeii de langa el, a acceptat sa se insoare cu ea, pe 17 iulie 1985, la oficiul din Chelsea, in prezenta lui Max Mosley, unul din managerii Formulei 1, fara fotografi sau petrecere de nunta.

"Ar trebui sa luam pranzul si sa sarbatorim", a sugerat mireasa imbracata cu o rochie foarte scurta si incaltata cu pantofi cu toc foarte inalt. "In regula. Sa incercam la Langan's", a raspuns Ecclestone, dar cand au ajuns la restaurantul din Piccadilly si n-au gasit nicio masa libera a decis sa mearga la birou. "Ne vedem mai tarziu. Ia un taxi pana acasa", i-a spus el sotiei. Noua doamna Ecclestone n-a putut sarbatori nici odata ajunsa in locuinta lor, din cauza gusturilor simple ale lui Bernie. In frigider nu erau nici vinuri scumpe, ci doar bere, si nici mancaruri rafinate, pentru ca seful Formulei 1 era cel mai fericit cu mancaruri simple, precum oua si paine prajita la micul dejun.

Ecclestone a tolerat cu stoicism la inceputul casniciei toate remarcile rautacioase despre el si Slavica, precum faptul ca ar avea aceeasi inaltime doar daca el s-ar urca pe propriul portofel. In decembrie 1988, sotia i-a daruit inca o fetita pe nume Petra. La sfarsitul lunii octombrie 1990, Ecclestone a implinit 60 de ani, iar cateva zile mai tarziu, Sidney Ecclestone, tatal lui, a murit. La inmormantare, Bernie si Slavica au fost destul de distanti si nu au intrat in biserica unde se tinea slujba, probabil pentru ca lui nu-i placeau inmormantarile, dupa cum a incercat sa explice Debbie, fata lui din prima casatorie. S-a zvonit insa ca Slavica i-a cerut sa stea departe de Debbie, mai ales ca in urma cu cativa ani, cand aceasta a venit in vizita la scurt timp dupa nasterea Petrei, doamna Ecclestone a izbucnit de furie si a refuzat s-o mai primeasca vreodata pe cealalta fiica a sotului ei. Ca o paranteza, Slavica i-a si interzis sa-si mai vada primul copil, motiv pentru care Bernie s-a intalnit in secret cu Debbie. Situatia s-a repetat insa si in 1995, cand a murit si Bertha Ecclestone, mama sefului Formulei 1.

Devotamentul lui Bernie pentru Slavica s-a dovedit insa de-a lungul timpului nemarginit. Cand a aflat ca, desi ea locuia in Mariea Britanie de mai multi ani, nu ar fi putut deveni mostenitoarea lui, el a transferat intreaga avere intr-un offshore pe numele Slavicai. In 1996, Bernie trece FOCA Administration si Formula One Administration pe o alta firma, Petara, detinuta tot de Slavica. "Nimeni nu crede ca i-as fi dat totul sotiei mele, dar asta am dacut de fapt. Am vrut sa ma asigur ca ea si fetele ar fi avut de toate daca s-ar fi intamplat ceva cu mine", spune Ecclestone.

In mai 2001, Ecclestone a dat o petrecere cu ocazia celei de-a 43-a aniversare a Slavicai. In contrast cu stilul lui de viata modest, Bernie a inchiriat un iaht de la omul de afaceri american John McCall. "Vor distruge puntea", i-a spus el proprietarului. "Nicio grija", a venit si raspunsul lui McCall. Ecclestone a avut insa dreptate, motiv pentru care nici nu s-a putut bucura de petrecere, iar a doua zi supraveghea reparatiile aduse iahtului.

Relatia lui Bernie cu Slavica a fost dintotdeauna volatila. Stilul lui de viata modest contrasta puternic dorinta ei de a epata. Iar din cauza incapatanarii, geloziei si lipsei de compromis din partea ei, certurile erau destul de frecvente. "}ipa foarte mult. Oar uneori arunca cu farfurii, moment in care ma ascund in alta camera, incercand sa ma feresc de placerea ei de a ma teroriza", spune Ecclestone in gluma pentru Daily Mail. De altfel, pe usa de la bucatarie, omul de afaceri a agatat un afis pe care scria Üitati de cainele rau, aveti grija la nevasta".

De nenumarate ori, Slavica i-a cerut lui Bernie sa se retraga de la Formula 1, amenintandu-l ca altfel il va parasi. Cu toate acestea, "este o mama excelenta si o femeie foarte morala", spune Ecclestone despre fosta sotie care n-a vrut niciodata masina de spalat vase sau bona pentru copii. Amenintarile au continuat de-a lungul timpului si uneori, cand scandalurile erau atat de mari incat ea avertiza ca va suna la politie, el ii cerea ajutorul lui Ron Shaw, un prieten de familie. S-a intamplat chiar ca Ecclestone sa vina la birou cu un ochi vanat ca urmare a reactiei sotiei la vederea afisarii lui cu un model.

Vezi cum a devenit Bernie Ecclestone miliardar IN PAGINA URMATOARE ->>>>>>>>>>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caznicie,
Bernie Ecclestone,
F1
/special/povestea-socanta-a-casniciei-lui-bernie-ecclestone-seful-formulei-1-7982002
7982002
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.