(P) Solutii de business versatile pentru aplicatii modulare

Postat la 22 martie 2021 92 afişări

În era avansului tehnologic alert îşi fac apariţia diferite dispozitive viabile pentru a gestiona şi îmbunătăţi business-ul ori departamentul pe care îl coordonaţi.

Intel NUC 8 Rugged sau Chaco Canyon este un „mini computer” de la producătorul american, ale cărui componente hardware sunt integrate într-o cutie de dimensiuni reduse şi extrem de rezistentă în diverse condiţii de utilizare. Creat într-un corp compact NUC 8 RUGGED se poate adapta cu uşurinţă oricărui context de afaceri prin posibilitatea de a schimba module integrate în funcţie de profilul aplicaţiei în care este instalat. În cazul unui ecran digital signage, acesta poate fi echipat cu o interfaţă complexă de conectivitate video si memorie adiţională, îar in cazul unui sistem de control acces aflat in aer liber NUC 8 Rugged poate îndeplini funcţii de procesare în orice condiţii meteo fără întreruperi.

Versatilitate şi durabilitate

Două dintre cele mai importante caracteristici ale „mini computerului” ce îl diferenţiază de alte produse similare, kit-ul poate fi utilizat în scopuri diferite pentru business-ul dumneavoastră, precum: monitoare inteligente, computere în cadrul spitalelor şi restaurantelor, activităţi statistice, crearea unor sisteme de calculatoare ori servere mobile, dar şi pentru a conecta şi controla eficient un sistem de supraveghere video. Fiind un computer cu o carcasă rugged, temperatura ambientală nu reprezintă un factor critic pentru implementarea acestuia, NUC 8 Rugged poate să opereze la temperaturi care au valori cuprinse între 0 – 40˚ C. În ceea ce priveşte funcţionarea neîntreruptă, kit-ul este certificat pentru utilizări intense 24/7.

NUC 8 Rugged nu este echipat cu ventilator sau radiator de disipare a căldurii, ceea ce înseamnă că operarea în condiţii dificile îi va permite să funcţioneze optim pentru perioade îndelungate de timp – un volum minim de particule de praf ajungând pe componente din interior. Astfel, produsul beneficiază de standardul de operare IP50, fiind ideal pentru funcţionare 24/7 în aplicaţii cum ar fi panouri de afişare stradală, puncte de informare şi console de lucru aflate în medii vitrege de funcţionare.

Configuraţie şi performanţă

Configuraţia de bază a sistemului este următoarea:

  • Procesor: Intel Celeron N 3350 quad-core „Apollo Lake”
  • Placă grafică: Intel HD Graphics 500
  • Memorie RAM: 4 GB RAM
  • Memorie de stocare: 64 GB
  • Dimensiuni: 154 x 108 x 32 mm
  • Sistem de operare: Windows 10
  • Tehnologii: un port USB 3.0,  două porturi USB 2.0, două porturi x HDMI (1.4 şi 2.0), RS-232, 3.5 mm jack, Ethernet, Bluetooth 4.2 şi WI-FI 802. 11 ac

Configuraţia principală poate fi extinsă cu module adiţionale pentru a îmbunătăţii tehnologiile de comunicaţii, de procesare ori de adăuga diverse porturi de conexiune multimedia. De asemenea, există şi o configuraţie high-end, ce poate atinge performanţele unui computer de mare putere, numit Intel Skull Canyon.

Implementare Intel NUC 8 Rugged

Instalarea „mini computerului” pentru panourile publicitare din mediul exterior poate fi o modalitate eficientă de a vă promova afacerea. Funcţionalitatea rugged este pusă în valoare de carcasa ce protejează întreaga suprafaţă a componentelor interne de fenomenele meteorologice. De asemenea, NUC 8 poate funcţiona şi într-un business indoor, prin intermediul căruia aveţi posibilitatea de a fi mult mai eficient în ceea ce priveşte managementul resurselor umane şi materiale. Astfel, NUC 8 este un înlocuitor desăvârşit pentru sistem desktop convenţional.

Aşadar, Intel NUC 8 Rugged poate fi o soluţie ideală atât pentru spaţiile prielnice unui computer convenţional, cât şi pentru spaţiile exterioare, unde cutia de protecţie a sistemului îşi intră în atribuţii. Totodată, dimensiunile reduse, performanţele şi numeroasele sisteme de conectică ale computerului îl plasează într-o sferă a dispozitivilor esenţiale unui business de succes.

ASBIS Romania este distribuitor autorizat Intel NUC

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business,
aplicatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.