(P) Motivul pentru care ceaiul Matcha ar trebui să devină noul tău partener de alergare

Postat la 07 octombrie 2022 37 afişări

(P) Motivul pentru care ceaiul Matcha ar trebui să devină noul tău partener de alergare

Dacă soarele nu este suficient pentru a vă încuraja să vă ştergeţi praful de pe adidaşii de alergare, efectele pozitive şi fizice ale consumului de ceai verde Matcha ar putea fi motivaţia suplimentară pe care o căutaţi.

Încercat şi testat, acest ceai verde super-puternic este cunoscut pentru că stimulează rezistenţa, creşte metabolismul şi vă îmbunătăţeşte concentrarea şi atenţia - toate acestea sunt esenţiale pentru a susţine o energie de durată şi pentru a vă menţine în formă pentru mai mult timp.

Ce este Matcha?

Matcha este o pudră fină de ceai verde japonez făcută din frunze întregi, măcinate, care se distinge prin aroma sa bogată şi culoarea verde vibrantă. Frunzele tinere din prima recoltă a anului sunt umbrite timp de 3-4 săptămâni înainte de a fi culese, pentru a scoate în evidenţă dulceaţa din ceaşca rezultată.

Odată recoltate, frunzele sunt apoi uscate şi cernute uşor pentru a separa tulpinile de frunze. Frunza rămasă este apoi măcinată într-o pulbere fină cu ajutorul unei mori de piatră sau cu bile.

Cum mă va ajuta la alergare?

Nu ne aflăm aici pentru a deveni (prea) ştiinţifici, ci mai degrabă pentru a împărtăşi ceea ce am descoperit că este un adaos esenţial la regimul nostru de sănătate şi fitness. La urma urmei, doar o singură doză de Matcha vă poate creşte rezistenţa cu până la 25%, iar aroma sa distinctivă şi pământie poate fi integrată în dieta zilnică fără prea mult efort.

Matcha este cunoscut şi apreciat pentru beneficiile sale minunate pentru sănătate - de la combaterea bolilor, anti-îmbătrânire şi pierderea în greutate, până la îmbunătăţirea memoriei, a funcţiilor cognitive şi a stării noastre generale de spirit. Acest lucru se datorează în parte nivelurilor ridicate de catechine şi antioxidanţi puternici care se găsesc în toate ceaiurile verzi, doar că în cazul Matcha concentraţiile sunt mult mai mari, deoarece consumaţi întreaga frunză măcinată, nu doar lichiorul.

Dar când vine vorba de stimularea rezistenţei, cheia este în combinaţia magică atât a nivelului ridicat de cofeină, cât şi a unui aminoacid natural numit L-teanină. Nu numai că L-teanina promovează un sentiment de calm în sine, dar încetineşte şi eliberarea cofeinei în sânge. Rezultatul? O senzaţie de „vigilenţă calmă", care va dura mult mai mult decât o senzaţie de high de cafea.

Pur şi simplu, cofeina naturală din Matcha este eliberată lent de către organism, oferind un impuls energetic durabil şi de durată (spre deosebire de modelul de scurtă durată cu vârfuri şi apoi prăbuşire pe care îl obţineţi de la cafea). Acest lucru face ca Matcha, indiferent de modul în care o savuraţi, să fie partenerul perfect pentru a vă susţine cea mai bună performanţă personală.

Sfaturi pentru a alege cel mai bun Matcha

  • Calitate în detrimentul cantităţii - cu Matcha, un pic de este suficient şi nu este ieftin, aşa că nu este nevoie să vă grăbiţi să cumpăraţi cea mai mare cantitate disponibilă.
  • Primeşti ceea ce plăteşti - cu cât calitatea este mai bună, cu atât aroma este mai fină şi mai cremoasă. Matcha proaspăt ar trebui să aibă, de asemenea, o culoare verde strălucitoare, aşa că dacă Matcha dvs. este de un maro verzui, nu va avea un gust bun. Pudra de calitate de ceai verde Matcha este ceremonială, ceea ce înseamnă toată aroma unică de matcha umami, fără amărăciunea aspră.

Cum să vă luaţi doza de Matcha

Această pudră puternică nu este nicidecum o modă trecătoare, celebrată pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, ci este, de asemenea, impregnată de tradiţie. Prepararea tradiţională a Matcha, realizată doar cu Matcha şi apă fierbinte, este ritualică şi meditativă prin natura sa, necesitând adesea instrumente obişnuite şi un proces atent, pas cu pas.

Pentru ceva mai familiar, încercaţi să vă schimbaţi cafeaua de dimineaţă cu un Matcha Latte sau să adăugaţi 1/2 linguriţă în smoothie-urile, sucurile sau ovăzul preferat de dimineaţă - este plin de antioxidanţi şi nu vă va da emoţii, aşa cum ar face o cafea!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceai,
partener,
refuz,
cafea,
crestere,
ajutor,
antioxidanti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.