(P) Importanţa procesorului atunci când alegi un laptop

Postat la 12 februarie 2021 64 afişări

(P) Importanţa procesorului atunci când alegi un laptop

Vânzarea computerelor şi, în special, a laptopurilor, a crescut în 2020 din cauza impactului avut de Covid-19, înregistrând cea mai mare rată de creştere din ultimul deceniu. Analiştii atribuie această schimbare pe piaţă importanţei pe care utilizatorii au acordat-o îmbunătăţirii echipamentelor lor, având în vedere creşterea volumului de telemuncă şi a şcolii online, o tendinţă care va continua şi în 2021.

În acest context, este esenţial să ai un echipament computerizat bun pentru a studia la distanţă şi să îl poţi duce oriunde. Fie că este vorba de facultate sau liceu, primul lucru pe care experţii recomandă să-l luaţi în considerare atunci când cumpăraţi un laptop pentru studiile dvs. este să ştiţi foarte bine pentru ce intenţionaţi să-l utilizaţi atât acum, cât şi în viitor.

Laptop eMAG

În fiecare an, tehnologiile avansează cu paşi mari, astfel încât idealul este să cumpăraţi un dispozitiv care să aibă spaţiu pentru a integra o tehnologie mai avansată care nu este încă disponibilă, cum ar fi aplicaţii şi programe noi. Având în vedere acest lucru, aspecte cum a fi utilizarea laptopului în funcţie de domeniul de studiu, mobilitatea, performanţa, durata de viaţă a bateriei sau grafica vor fi esenţiale atunci când se ia o decizie.

Pentru a vă asigura că computerul îndeplineşte toate aceste caracteristici, primul lucru de luat în considerare este procesorul. A 11-a generaţie Intel Core, cunoscută sub numele de Tiger Lake, este marele pariu al Intel în acest sens şi are o capacitate enormă în aspecte precum productivitatea, colaborarea, crearea de conţinut, „jocuri” şi divertisment.

Laptop - oferte online

Atunci când se determină ce performanţă este necesară şi, prin urmare, ce procesor trebui ales, va fi cheia utilizării laptopului. De exemplu, utilizarea aplicaţiilor solicitante precum Adobe Premiere Pro sau jocurile video necesită multă putere CPU , astfel încât experţii recomandă să optaţi pentru un Intel Core i5 sau chiar game superioare. În timp ce, dacă utilizaţi laptopul pentru sarcini mai de bază, cum ar fi procesarea de text, descărcarea de muzică sau postarea pe reţelele de socializare, nu aveţi nevoie de un procesor de ultimă generaţie şi puteţi opta pentru un Intel Core i3 fără probleme.

Pe de altă parte, autonomia laptopului care urmează să fie achiziţionat este, de asemenea, esenţială, mai ales dacă utilizatorul are nevoie de el pentru a participa la cursuri sau pentru a se conecta la cursuri online de oriunde din casă, fără a fi nevoie să încărcaţi în mod constant computerul cu cablul de alimentare. 

În timp ce durata de viaţă a bateriei va depinde foarte mult de modul în care doriţi să utilizaţi dispozitivul, procesoarele Intel Core de a 11-a generaţie au o baterie de lungă durată. În plus, aceste procesoare oferă caracteristici de inteligenţă artificială (AI) de cea mai înaltă performanţă în laptopurile subţiri şi uşoare, concepute pentru a accelera dramatic fluxurile de lucru şi pentru a permite echipamentelor să înveţe şi să se adapteze la fiecare student.

La fel, indiferent dacă sunteţi în căutarea unui dispozitiv care să vă permită să jucaţi jocuri video sau dacă doriţi să creaţi conţinut audiovizual, grafica este unul dintre aspectele pe care trebuie să le preţuim cel mai mult atunci când cumpărăm un dispozitiv. În acest moment, procesoarele Intel Core de a 11-a generaţie cu grafică Intel Iris Xe vă permit să jucaţi cele mai bune jocuri video (până la 1080p la 30 fps sau mai mult) şi au, de asemenea, suport hardware Dolby Vision, oferind şi mai multe experienţe de conţinut.

Un alt aspect care nu trebuie subestimat este importanţa conectivităţii şi a porturilor pentru conectarea diferitelor dispozitive periferice (precum camere sau telefoane, printre altele), mai ales acum că conferinţa video este esenţială în studiouri.   

Astfel, încorporarea tehnologiilor Intel Wi-Fi 6 (Gig +) şi Thunderbolt 4 în a 11-a generaţie Intel va permite utilizatorului să se bucure de cea mai bună conectivitate wireless şi portabilă posibilă în studiile lor, permiţând conexiuni ultra rapide şi extrem de receptive pentru navigat şi muncă, chiar şi în medii cu multe dispozitive conectate şi cu până la patru porturi periferice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
laptop,
important

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.