(P) De ce merită să cumperi Huawei P10 în 2020. Update surpriză de la producător

Postat la 25 iulie 2020 255 afişări

(P) De ce merită să cumperi Huawei P10 în 2020. Update surpriză de la producător

Chiar dacă au fost lansate în urmă cu trei ani, Huawei P10 şi P10 Plus tocmai au redevenit atractive, după un update important făcut de producătorul chinez.

Chiar dacă este posibil ca Huawei P10 şi P10 Plus să nu fie eligibili pentru update la EMUI 10 sau EMUI 10.1, cele două telefoane lansate în 2017 tocmai au primit o actualizare importantă. Bazată pe Android 9.0 Pie, noua actualizare include câteva funcţii noi şi este disponibilă pentru descărcare acum.

Huawei a lansat o nouă actualizare pentru Huawei P10 şi P10 Plus, în ciuda eliminării celor două dispozitive din programul său de actualizări lunare şi trimestriale. Huawei P10 şi P10 Plus au primit deja cele două upgrade-uri ale sistemului de operare de la Android 7.0 Nougat până la Android 9.0 Pie. Şi deşi cele două telefoane nu primesc actualizarea Android 10, noul update este mai mult decât o simplă actualizare a setărilor de securitate.

Potrivit Huawei Central, actualizarea include funcţii noi precum Smart Charge şi Huawei Assistant. Primul îşi propune să reducă uzura bateriei prin adaptarea şi împiedicarea încărcării continue a bateriei atunci când este complet încărcată. Actualizarea activează această caracteristică în mod implicit. De asemenea, Huawei şi-a adăugat asistentul intern la ecranul de pornire al lansatorului implicit în EMUI 9.1. Huawei Assistant oferă memento-uri şi ştiri inteligente, printre alte conţinuturi personalizate.

Actualizarea se numeşte 9.1.0.275 (C02E10R1P9) şi „cântăreşte” 4,05 GB. Huawei a emis actualizarea sub formă de descărcare OTA. Dispozitivul ar trebui să anunţe când actualizarea este gata de descărcare, însă poate fi verificată manual cu secţiunea de actualizare software din Setări sau cu secţiunea de actualizare a aplicaţiei de asistenţă Huawei.

Prin acest update major, Huawei P10 şi P10 Plus sunt aşadar telefoane bune de cumpărat chiar şi în anul 2020, Huawei având grijă să le actualizeze chiar dacă sunt „bătrâne” de trei ani.

Puncte cheie ale Huawei P10

Huawei P10 a fost lansat în martie 2017. Smartphone-ul flagship de 5,1 inci a intrat direct în topul telefoanelor din acel an şi, ulterior, a rămas în top 20 pentru mult timp.

Dar cum arată lucrurile în 2020? Mai merită să cumperi Huawei P10? Iată răspunsul.

Huawei P10 funcţionează cu procesorul HiSilicon Kirin 960, alături de 4 GB RAM. Procesorul, deşi anterior era unul de top, acum îşi arată bătrâneţea în materie performanţă. Faţă de telefoanele de top din 2017 care folosesc Snapdragon 835, Huawei P10 încă se menţine bine. Mai mult, modelele de gamă medie din 2019 îl depăşesc doar uşor.

Huawei P10 are instalaţi 64 GB de memorie internă, din care 48 GB pot fi utilizaţi liber. Memoria poate fi extinsă şi cu ajutorul unui card micro SD. Rezoluţia afişajului LC este de 1.920 x 1.080 pixeli, precum cea a succesorului P20, doar modelul P30 din 2019 având o rezoluţie mai mare. Cu toate acestea, Huawei P10 nu utilizează încă formatul modern 18:9.

Camera duală a Huawei P10 face poze bune şi a fost una dintre cele mai bune camere de smartphone de pe piaţă în 2017. În afară de aperture mai mare, update-ul făcut pe succesorul Huawei P20 nici nu este prea semnificativ. Situaţia este diferită cu P20 Pro, care are o cameră triplă şi senzor de 40 MP. Să nu mai vorbim de P30 Pro cu zoomul optic de 5x. Trebuie să recunoaştem că Huawei P10 este acum depăşit de inovaţiile în materie de cameră ale modelelor actuale de top, iar smartphone-urile mai noi din gama medie au adesea mai multe de oferit.

Când vine vorba de proiectare, Huawei P10 îşi arată din nou vârsta. Afişajul este în formatul comun 16:9, iar deasupra şi dedesubt există margini largi care adăpostesc camera frontală şi un senzor de amprentă. Cu toate acestea, carcasa din aluminiu este de înaltă calitate şi foarte subţire, cu o înălţime de şapte milimetri. Huawei P10 se conectează printr-un port USB-C modern, dar Huawei nu are certificare IP.

Atenţie dacă cumperi un smartphone folosit: Huawei P10 are o baterie încorporată, aşa că timpul de rulare devine desigur mai slab în timp.

Concluzie: Merită să îl cumperi?

În concluzie, Huawei P10 îşi arată bătrâneţea în 2020: designul arată de modă veche, din punct de vedere al performanţei şi al caracteristicilor fiind depăşit de dispozitivele actuale din gama medie. Dar preţul a scăzut foarte mult. Dacă urmăreşti momentul potrivit, poţi cumpăra smartphone-ul pentru sub 1.500 lei.

Cu toate acestea, înainte de a te decide să cumperi un Huawei P10, merită să arunci o privire şi asupra succesorilor: în unele cazuri, Huawei P20 este disponibil la reducere, ţinând cont că între timp a apărut şi Huawei P30, aşa că preţul poate ajunge chiar la acelaşi nivel cu cel al P10. În plus, nu se ştie câtă vreme P10 va continua să primească actualizări, ceea ce nu este cazul încă cu P20. Deoarece software-ul este îmbătrânit şi există incertitudine cu privire la actualizările de soft, Huawei P10 poate fi un telefon de anul 2020 doar dacă eşti constrâns de bani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
huawei p10

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.