(P) De ce e bun înotul pentru cei mici

Postat la 11 noiembrie 2022 38 afişări

(P) De ce e bun înotul pentru cei mici

Înotul este o abilitate vitală, care salvează vieţi şi care este adesea deprinsă de la o vârstă fragedă, pentru a preveni accidentele acvatice, destul de frecvente în rândul copiilor.

Totuşi, ştiai că înotul este o activitate excelentă pentru dezvoltarea copilului tău, din toate punctele de vedere? În afară de faptul că este un exerciţiu foarte bun pentru toată musculatura corpului, înotul oferă multe beneficii mentale, poate îmbunătăţi abilităţile sociale şi dorinţa de cunoaştere.

Acum este mai simplu ca niciodată să îl ajuţi pe cel mic să depăşească frica de apă şi să înoate alături de alţi copii în oricare din cele 23 de piscine World Class, cea mai mare reţea de cluburi de health & fitness din România. Dar despre cum şi unde îl poţi înscrie pe cel mic la înot, ceva mai încolo, acum hai să aflăm mai multe despre acest sport minunat şi multiplele sale beneficii pentru cei mici.

Dezvoltarea abilităţilor sociale

Abilităţile de socializare sunt esenţiale pentru a-i ajuta pe copii să dezvolte limbajul corpului, să comunice şi să formeze relaţii pozitive. Ele joacă un rol cheie în a ajuta copiii să înveţe cum să se comporte în situaţii sociale şi să-şi facă noi prieteni. Iată câteva modalităţi prin care cei mici îşi pot îmbunătăţi abilităţile sociale prin înot:

Interacţiunea cu alţi înotători - copiii pot dobândi abilităţi de dezvoltare socială, curajul de a-şi face prieteni şi abilităţi de lucru în echipă, înotând cu alţi copii. Acest lucru îi poate ajuta să se simtă parte dintr-un grup cu aspiraţii similare, unde pot forma relaţii bazate pe încredere şi siguranţă.

Despre munca în echipă: unele jocuri şi activităţi sociale pentru copii impun acestora să lucreze împreună pentru a atinge un obiectiv comun, permiţându-le să înveţe importanţa muncii în echipă. Împărtăşirea, precum şi comunicarea realizărilor îi ajută, de asemenea, pe copii să înveţe spiritul sportiv, răbdarea, fair-play-ul şi autodisciplina. În timpul orelor de înot, copiii pot să interacţioneze cu alţi înotători din diferite medii culturale. Acest lucru îi ajută să aibă încredere în cât mai multe domenii ale vieţii.

O piscină oferă copiilor un mediu sigur şi îngrijit. Exerciţiile, activităţile şi jocurile sunt adesea ghidate de instrucţiuni verbale din partea instructorilor calificaţi, la fel ca într-o clasă tradiţională de la şcoală. Înotul ajută la menţinerea sănătăţii inimii şi plămânilor unui copil, deoarece lucrează întregul corp. În plus, îmbunătăţeşte echilibrul şi postura, creşte puterea şi rezistenţa. Alte beneficii pentru sănătate ar fi eliberarea de endorfine, îmbunătăţirea tiparelor de somn şi creşterea apetitului şi coordonării.

Cum afectează această activitate creierul? Înotul regulat implică emisferele stângă şi dreaptă ale creierului şi toţi cei patru lobi simultan. Acest lucru stimulează cunoaşterea şi creşte pofta de a învăţa lucruri noi. Înotul dă naştere, de asemenea, unor neuroni noi în hipocamp, îmbunătăţind memoria, învăţarea şi alte funcţii ale creierului. De altfel, printre beneficiile mentale ale înotului se numără îmbunătăţirea stării de spirit, reducerea depresiei şi creşterea stimei de sine.

Beneficiile mentale ale înotului

Un studiu internaţional al Universităţii Griffith ne spune cât de benefic poate fi înotul pentru copii. Astfel, copiii care înoată de mici au memoria mai bună, abilităţile motrice şi alte abilităţi senzoriale şi cognitive mai bune decât copiii care nu înoată de la o vârstă fragedă. Studiul, desfăşurat pe o perioadă de patru ani a interogat părinţii a 7.000 de copii cu vârsta de cinci ani din SUA, Australia şi Noua Zeelandă. Alţi 176 de copii au fost implicaţi într-o evaluare mai riguroasă. Descoperirile au arătat că cei care au înotat au avut un avans de aproximativ 10 luni în ce priveşte dezvoltarea cognitivă şi 15 luni în ce priveşte dezvoltarea socială şi emoţională. Acest lucru arată că înotul poate îmbunătăţi cu adevărat bunăstarea copiilor.

Având toate acestea în minte, ar fi bine să-ţi înscrii copilul la World Class cât mai repede. Cele 23 de piscine din reţea te aşteaptă, iar Instructorii profesionişti şi tehnologia avansată asigură copiilor tăi o experienţă de înot distractivă şi, mai ales, sigură. De asemenea, vei fi surprins de flexibilitatea mare în ceea ce priveşte programarea, cursurile de înot fiind adaptate orarului celor mici. Pentru a afla mai multe despre modul în care înotul îmbunătăţeşte sănătatea copilului tău sau pentru a vedea programul şi piscinele din reţeaua World Class care sunt cel mai aproape de tine, te aşteptăm pe site-ul World Class. Ne vedem la bazin!

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.