(P) Cum să alegi cel mai bun cuptor încorporabil

Postat la 18 iunie 2021 35 afişări

(P) Cum să alegi cel mai bun cuptor încorporabil

Un cuptor încorporabil este reperul bucătăriei moderne – cu ce altceva ai putea găti friptură şi lasagna, grătar, peşte sau prăjituri în acelaşi loc? Aceste aparate îţi permit să pregăteşti o mare varietate de feluri de mâncare fără a sacrifica spaţiu sau confort.

Ca să nu mai spunem că, îmbinându-se armonios cu mobilierul de bucătărie, vei obţine o atmosferă confortabilă şi modernă, în funcţie de stilul mobilierului tău.

Un cuptor încorporabil este proiectate pentru a fi instalat direct între dulapurile de bucătărie, astfel încât să se integreze perfect cu mobilierul din jur. Ele pot fi soluţia perfectă dacă ai o bucătărie mică în care spaţiul este limitat. De asemenea, ocupă mult mai puţin spaţiu decât modelele independente.

Aceste modele sunt populare pentru flexibilitatea lor de montare, deoarece pot fi aşezate la înălţimea preferată pentru a facilita introducerea şi îndepărtarea tăvilor.

Care este cel mai bun cuptor încorporabil?

Spre deosebire de modelele clasice, care necesită aplecarea pentru a plasa şi scoate tăvile, cuptoarele încorporabile sunt instalate mai sus, permiţându-ţi accesul în poziţie verticală. Acest lucru, pe lângă faptul că este foarte confortabil, împiedică şi problemele cu spatele.

Înainte de a alege aparatul potrivit pentru tine, este important să înţelegi cât spaţiu ai la dispoziţie pentru a te asigura că se va potrivi în bucătăria ta. Şi, bineînţeles, trebuie să te asiguri că cuptorul încorporabil pe care urmează să îl alegi are dimensiunea necesară pentru a-ţi satisface nevoile din bucătărie.

Cuptor încorporabil cu gaz sau electric?

Cuptoarele încorporabile sunt disponibile în modele pe gaz şi electrice. În general, deşi este preferată gătirea cu gaz, atunci când vine vorba de cuptoare încorporabile, de obicei se alege un cuptor electric încorporabil. Cu toate acestea, trebuie spus că ambele tipuri pot fi multifuncţionale şi pot oferi performanţe ridicate şi din punctul de vedere al programelor de gătit.

Cuptor încorporabil cu una sau două uşi?

Un cuptor electric incorporabil este disponibil în două stiluri: cu o uşă sau cu două. Alegerea unui tip faţă de altul depinde de obiceiurile tale şi de cantitatea de spaţiu disponibilă în bucătăria ta.

Dacă nu găteşti des şi ai un spaţiu destul de mic, un cuptor cu uşă unică va fi alegerea ideală. Dimpotrivă, dacă eşti bucătar profesionist, ai o familie numeroasă sau îţi place să organizezi cine cu prietenii tăi, un cuptor electric încorporabil cu două uşi îţi va economisi timp. Indiferent de modelul pe care îl alegi, ambele îţi vor permite să găteşti mai multe feluri de mâncare în acelaşi timp, atât în ​​partea de sus, cât şi în partea de jos, fără a-ţi face griji cu privire la amestecarea mirosurilor diferitelor reţete.

Ce tehnologie de distribuţie a căldurii să alegi?

Indiferent de tipul de cuptor electric încorporabil pe care îl alegi, sistemul de gătit prin convecţie este obligatoriu. Există trei tipuri de convecţie: convecţie tradiţională, convecţie cu trei elemente şi dublă convecţie.

Cuptoarele cu convecţie folosesc un ventilator care circulă aerul fierbinte în jurul alimentelor, promovând o distribuţie uniformă a căldurii în spaţiul de gătit. Drept urmare, alimentele se gătesc mai repede şi mai uniform decât în ​​cuptoarele convenţionale.

În al doilea sistem, există un element de încălzire suplimentar în spatele ventilatorului, care ajută la menţinerea unei temperaturi mai uniforme în întreaga cavitate a cuptorului. În acest fel, se pot obţine rezultate mai bune în bucătărie.

Cuptoarele cu convecţie dublă sunt similare cu tipul anterior, cu singura diferenţă că sunt echipate cu un ventilator suplimentar.

Alegerea unui cuptor electric încorporabil potrivitpentru tine poate fi o adevărată provocare dacă nu ai idei clare. Riscul este că costul redus al unui produs scos la promoţie te va face să cazi în tentaţie şi să ajungi să cumperi un aparat care nu este adecvat pentru a-ţi satisface toate nevoile din bucătărie. De aceea, ia în considerare aceste câteva aspecte enumerate mai sus şi ţine cont de ele atunci când faci achiziţia unui cuptor electric încorporabil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucatarie,
spatiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.