(P)Complicaţiile pe care le poate provoca o infecţie respiratorie. Ce trebuie să faci?

Postat la 19 decembrie 2023 64 afişări

(P)Complicaţiile pe care le poate provoca o infecţie respiratorie. Ce trebuie să faci?

Infecţiile respiratorii, foarte frecvente în această perioadă a anului, pot provoca unele complicaţii serioase la persoanele mai vulnerabile, cum sunt copiii, bătrânii şi cei cu afecţiuni cronice. În cazul lor, o infecţie cu virusul gripal sau cu virus respirator sincţial poate să evolueze rapid către pneumonie, adică o infecţie la nivelul plămânilor. Aceasta se manifestă prin dureri în piept, febră, frisoane, tuse şi dificultăţi de respiraţie, dureri de cap şi musculare.

În lipsa tratamentului potrivit, pneumonia poate provoca scăderea nivelului de oxigen din sânge, insuficienţă respiratorie, pleurezie sau sindrom de detresă respiratorie. De asemenea, în cazul persoanelor cu afecţiuni cronice cardiovasculare sau respiratorii, infecţia poate să agraveze problemele de care suferă aceştia, determinând, de exemplu, o criză de astm bronşic sau de angină pectorală.

De aceea, infecţiile respiratorii care au manifestări clinice severe, cum sunt cele menţionate mai sus, nu trebuie să fie neglijate, iar la primele semnale de alarmă trebuie cerut ajutor medical de urgenţă. Atunci când o persoană nu mai poate să respire, are palpitaţii, transpiră abundent, devine confuză şi are pielea cianotică, trebuie transportată imediat la spital, pentru tratament de specialitate.

La Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Clinic SANADOR, singurul din sistemul medical privat, fiecare urgenţă medicală este evaluată prompt şi corect, iar pacienţii primesc imediat tratamentul de care au nevoie. CPU SANADOR are o echipă formată din medici şi asistenţi medicali specializaţi în medicină de urgenţă, cu experienţă în gestionarea rapidă şi eficientă a cazurilor dificile, indiferent dacă pacienţii sunt adulţi sau copii.

În Compartimentul de Primiri Urgenţe SANADOR, analizele de laborator sunt realizate în sistem point-of-care, la patul bolnavului, iar pacienţii beneficiază la orice oră din zi şi din noapte de radiografii, ecografii, examen RMN sau CT, în funcţie de specificul fiecărui caz în parte. Atunci când este necesar, ei sunt consultaţi şi de medici specialişti, pentru că la Spitalul Clinic SANADOR funcţionează nonstop 22 de linii de gardă.

După stabilirea diagnosticului şi administrarea tratamentului potrivit, pacienţii pot fi internaţi la secţia de specialitate, dacă există recomandare în acest sens. Spitalul Clinic SANADOR dispune inclusiv de o secţie de Terapie Intensivă performantă, cu compartimente dedicate pentru adulţi, nou-născuţi şi pentru chirurgia cardiovasculară. Secţia este dotată cu aparatură de ultimă generaţie, care permite acordarea celor mai bune îngrijiri de specialitate, pentru stabilizarea şi recuperarea pacienţilor aflaţi în stare gravă.

Spitalul Clinic SANADOR deţine un Serviciu de Ambulanţă cu flotă proprie şi un dispecerat care funcţionează nonstop (021.9699). Pentru persoanele care nu se pot deplasa la spital sau care au nevoie de ajutor medical de urgenţă, echipa medicală de pe ambulanţele SANADOR asigură cele mai bune îngrijiri prespitaliceşti. Ambulanţele sunt echipate la cele mai înalte standarde, cu defibrilator, electrocardiograf, pulsoximetru, glucometru, ventilator mecanic şi injectomat, conform regulamentelor în vigoare la nivel naţional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nevoie,
infectie,
pacienti,
tratament,
urgenta,
caz,
refuz,
adulti

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.