(P) CEC Bank îţi oferă un produs care-ţi permite să încasezi în avans facturile

Postat la 25 august 2020 951 afişări

(P) CEC Bank îţi oferă un produs care-ţi permite să încasezi în avans facturile

În condiţiile în care marea majoritate a companiilor din România se confruntă cu problema termenelor lungi  de încasare a facturilor (media fiind la 120 de zile, în creştere, potrivit unui studiu Frames), factoringul – un produs care permite încasarea în avans a facturilor prin intermediul băncilor şi instituţiilor specializate - este o soluţie din ce în ce mai atractivă. În România, valoarea facturilor încasate în avans prin servicii de factoring este de circa 5 miliarde de euro anual, iar piaţa este într-o creştere continuă în ultimii ani.

CEC Bank, instituţia financiară cu capital românesc şi cu cea mai extinsă reţea teritorială are deja cinci ani de tradiţie în finanţarea creanţelor comerciale prin factoring, înregistrând în cursul anului 2019 un rulaj de 211,6 milioane lei.

Ce este factoringul şi pentru cine este potrivit

Factoringul reprezintă o soluţie pentru a transforma în lichidităţi facturile cu termene de încasare mai lungi. Practic, este un pachet de servicii care include finanţare prin bancă, pe baza contractelor şi facturilor pe care le ai de încasat de la partenerii tăi de afaceri. Este o soluţie de finanţare rapidă atunci când eşti presat de timp pentru realizarea plăţilor de salarii sau achitarea anumitor datorii. Astfel, banca îţi acordă o finanţare şi preia administrarea şi colectarea creanţelor pana la încasarea acestora de la partenerul tău. Soluţia de factoring de la CEC Bank este potrivită pentru persoanele juridice rezidente, care emit facturi în lei, cu plata la termen şi îşi doresc să obţină lichidităţi doar pe baza acestor facturi, fără implicarea altor garanţii materiale.

Accesarea factoringului poate fi realizată sub două forme: factoring intern cu regres şi factoring intern fără regres

În cazul factoringului intern cu regres poţi beneficia de încasarea în avans a până la 80% din valoarea facturilor cu TVA inclus. Diferenţa de 20% va rămâne într-un cont de rezervă până la încasarea facturii şi rambursarea finanţării, moment în care suma îţi va fi returnată. Practic, te poţi bucura de o formă de împrumut rapid până la încasarea facturilor.

În cazul factoringului fără regres, apare în plus şi o asigurare în caz de neplată a facturilor, iar suma ce poate fi încasată în avans este mai mare. Astfel, banca îţi acordă o finanţare de până la 90% din valoarea facturilor şi preia administrarea şi colectarea creanţelor până la încasarea acestora de la partenerul tău.

Spre deosebire de credite, în cazul factoringului poţi utiliza suma primită aşa cum îţi doreşti, fără restricţii şi fără a prezenta documente justificative.

Care sunt costurile serviciului de factoring?

Costurile percepute în cadrul unei facilităţi de factoring depind de o serie de factori: de la profilul de risc al firmei care solicită finanţarea şi al companiilor care trebuie să-ţi achite facturile, până la volumul rulajelor, însă sunt comparabile cu cele ale unui credit standard pentru finanţarea activităţii curente, cu menţiunea că în cazul factoringului costurile sunt purtătoare de TVA, banca emiţând facturi pentru toate sumele percepute. De exemplu, la nivelul actual al dobânzilor, pentru o facilitate de factoring în valoare de 1.000.000 lei, cu un termen de plată a facturilor la 30 de zile, costul total anual al factoringului poate varia între 4,5% şi 12,5%, în funcţie de clasa de risc a companiei şi tipul de factoring pentru care optezi.

Care sunt avantajele oferite de factoring:

  • Finanţ­are rapidă pentru firmă, acordată în baza facturilor de încasat şi fără garanţ­ii materiale;
  • Flexibilitate în folosirea lichidităţ­ilor ob­ţinute;
  • 30 de zile perioadă de gra­ţie, calculate de la scadenţa de plată a facturii, în cazul întârzierilor la încasarea acestora;
  • Reducerea riscului de neîncasare a facturilor de la clienţ­i, prin colectarea lor amiabilă de către bancă;
  • Acoperirea riscului de neplată, în cazul factoringului fără regres.

 

CEC Bank îţi oferă soluţia de factoring cea mai apropiată de tine

Cu peste 1.000 de unităţi teritoriale active, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, accesibilă clienţilor localizaţi atât în zonele urbane, cât şi în zonele rurale din ţară. Astfel, găseşti soluţii de factoring aproape de tine, în orice unitate CEC Bank din apropierea ta, unde poţi depune documentaţia necesară şi poţi beneficia de consultanţă personalizată pentru accesarea serviciilor.

Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de un proces simplu şi rapid?

Procesul de accesare a serviciilor de factoring este asemănător cu cel pentru accesarea unui credit bancar: trebuie să depui o cerere, însoţită de o serie de documente – documente privind statusul firmei, situaţii financiare, contractele încheiate cu clienţii tăi în baza cărora sunt şi vor fi emise facturile pe care vrei să le încasezi în avans etc. Pe site-ul CEC Bank găseşti toate informaţiile necesare, iar consilierii din cea mai apropiată unitate CEC Bank te pot ajuta cu sfaturi personalizate afacerii tale.

Poţi afla oricând mai multe detalii despre serviciile oferite de CEC Bank prin vizitarea oricărei sucursale din zona ta de proximitate, printr-un apel gratuit la numărul de telefon 0.800.800.848 sau prin e-mail la adresa vanzari_factoring@cec.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facturi,
avans
6 luni în care solidaritatea a fost cuvântul cheie şi în business 6 luni în care solidaritatea a fost cuvântul cheie şi în business

Trecuseră ani buni de când vorbisem cu un cunoscut om de afaceri. Şi totuşi, în seara de 12 martie, în care ne pregăteam „să ne facem bagajele” din redacţie şi să lucrăm de acasă – pe termen nedefinit – m-a sunat personal.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum au reuşit doi antreprenori să readucă la viaţă apa de colonie şi să o transforme într-un produs de lux cu prezenţă în toată lumea Cum au reuşit doi antreprenori să readucă la viaţă apa de colonie şi să o transforme într-un produs de lux cu prezenţă în toată lumea
Noua realitate din piaţa muncii. Ce trebuie să ştiţi
Mediafax
Ce au spus Trump şi Biden despre pandemia COVID-19, economia SUA, schimbările climatice şi conflictul rasial Ce au spus Trump şi Biden despre pandemia COVID-19, economia SUA, schimbările climatice şi conflictul rasial
Diferenţă de investiţii în infrastructură de 1.150 de miliarde de euro între Europa de Est şi cea de Vest
MonitorulApararii
China celor „patru primăveri” şi a intereselor strategice în Iran China celor „patru primăveri” şi a intereselor strategice în Iran
Construcţia a şase corvete Gowind suspendată de Malaezia. Motive să ne îngrijorăm?
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand: Matematic am învins. Primul lucru pe care-l vom face va fi o ”primărie de sticlă” Clotilde Armand: Matematic am învins. Primul lucru pe care-l vom face va fi o ”primărie de sticlă”
Gabriela Firea CONTESTĂ rezultatul alegerilor
MonitorulSiguranteiCetateanului
Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban Cine este Laurenţiu Baranga, noul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, numit în funcţie de premierul Orban
COMENTARIU Valeriu Şuhan Interviu cu un strigoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.