(P) Căutăm proiecte care schimbă comunitatea în bine

Postat la 02 februarie 2016 187 afişări

Am auzit de nenumărate ori că schimbarea începe cu propria persoană, cu cei din jurul nostru, cu prieteni sau cu cei apropiaţi, care ne împărtăşesc valorile şi idealurile. De aici se nasc proiectele care schimbă în bine lumea. Apar idei care se transformă în proiecte, apoi proiectele devin sau se integrează în campanii şi obţin rezultate neaşteptate.

(P) Căutăm proiecte care schimbă comunitatea în bine

Vrem să descoperim aceste proiecte şi să povestim lumii despre ele. De aceea Samsung lansează provocarea de a găsi proiecte şi oameni cu iniţiative curajoase.  Aceste iniţiative sunt câteodată mai puţin cunoscute, fie pentru pentru că sunt mici, fie pentru că sunt la început de drum, însă multe dintre ele merită toată atenţia noastră. Business Magazin a avut mereu o relaţie specială cu tinereţea, cu dinamismul acesteia şi cu schimbările în bine ale societăţii şi de aceea s-a alăturat şi susţine acest proiect.

După un an în care Generaţia A a prins contur, de la lansarea smartphone-urilor Samsung Galaxy A din 2015, acum ne dorim săîi dăm împreună o voce mai puternică. Imaginaţi-vă ce ar putea face această generaţie dacă ar avea acoperire naţională - dacă ar şti şi ar vorbi despre ei mii şi zeci de mii de români. Ar putea prinde aripi şi ar putea schimba lucrurile în bine la un nivel mult mai însemnat. Nu doar pentru o comunitate, ci pentru 5, 10 sau 100 de comunităţi.

Aşa că până pe 14 februarie oamenii pot propune iniţiative şi proiecte frumoase pe site-ul campaniei,http://generatiaa.ro/business-magazin.

Acolo se completează un formular simplu, cu date despre persoana care înscrie şi date despre proiectul propus. În perioada 17 februarie - 24 februarie vor fi supuse la vot 30 de proiecte pentru a le selecta pe cele mai bune 10. Acestea vor câştiga expunere naţională, pentru a le ajuta să se dezvolte mai repede şi mai eficient, pentru binele tuturor. Persoanele care înscriu proiecte pot câştiga prin tragere la sorţi un smartphone Samsung Galaxy A5. Câştigătorul telefonului va fi anunţat pe 16 februarie, pe pagina de Facebook Samsung România. Cele 10 proiecte câştigătoare vor fi afişate pe site pe 26 februarie, iar în luna martie vor avea parte de un proiect de presă dedicat lor.

Ce înseamnă un proiect care schimbă comunitatea în bine? Vă oferim un exemplu: „Uleiosul“. Marian Scafaru este un tânăr care şi-a propus să schimbe mentalitatea românilor, obişnuiţi să arunce la chiuvetă uleiul folosit la gătit. Cum un litru de ulei poate acoperi cu o peliculă o suprafaţă de 10.000 mp de apăşi este foarte dificil de îndepărtat, un astfel de obicei diminuează constant resursele de apă mai curată. Marian se deplasează la domiciliul persoanelor şi colectează uleiul, ce ajunge ulterior în Austria, unde este transformat în biodiesel. Astfel, Marian le permite oamenilor să recicleze, iar aceştia au parte nu numai de o apă mai curată, ci şi de un aer mai curat prin susţinerea unui proiect ce promovează folosirea unui mijloc de transport nepoluant, cargo bicicleta. Astfel de proiecte vrem pentru Generaţia A!

http://generatiaa.ro/business-magazin

Urmărește Business Magazin

/actualitate/p-cautam-proiecte-care-schimba-comunitatea-in-bine-15023177
15023177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.